Kde je mi dobře - recenze

recenze

Kde je mi dobře (2024) 3 z 5 / ctupredspanim
Kde je mi dobře

Dlouho očekávaná novinka, která na nás všechny už skákala pomalu i z ledniček. Jaká byla moje první myšlenka, když jsem ji dočetla? “Jak budu sakra tohle hodnotit?

Už po pár stránkách jsem poznala, že styl psaní autorky pro mě není úplně to pravé ořechové a neschopnost se pořádně začíst mě bohužel doprovázela po celou knihu. Za to hodnocení nesrážím, tohle je vyloženě o nějakých osobních preferencích.

V příběhu skáčeme i do minulosti, zjišťujeme, jak se Harriet a Wyn vlastně dali dohromady a jak následně probíhal jejich vztah - tyhle kapitoly bych úplně vymazala. Přišlo mi to úplně zbytečné, natahované a k tomu se váže i má další připomínka - ta kniha je na tak nenáročný příběh moc dlouhá. Neděje se tam toho zas až tolik, aby to potřebovalo skoro 400 stran.

Z postav mě zaujala především Sabrina, která byla komplexně a dobře napsaná. Hlavní hrdina Wyn mě nijak neodzbrojil, nebyl vlastně ani ničím zajímavý a dokonce i neustále opakoval, že to o sobě ví. Ale sakra, jsi přece hlavní postava, ne? Harriet klasický people pleaser, ale její myšlenkové pochody mě bavily a nad vtipkováním a konverzacemi těch dvou jsem se pousmívala.

Vztah Harriet a Wyna měl jeden obří problém - ani po 8 letech, co se znali, spolu nedokázali komunikovat. To mi přijde trochu zvláštní a rozhodně na tom měli zapracovat, než se dali zase dohromady. Špatná komunikace je pro mě jeden z nejhorších tropů vůbec a bože, tady to bylo utrpení. Vše by se vyřešilo v momentě, kdyby si alespoň na deset minut sedli a řekli si vše narovinu.

Ono to teď asi vypadá, že jen nadávám, tak to trochu vyvážím. Velké plus za prostředí chalupy, vedlejší postavy a vtipné dialogy. Je to prostě taková skvělá letní oddechovka, která se vám bude líbit, když prostě nechcete moc přemýšlet. Řeší ale i závažná témata a to se mi taky líbilo, že to nebyl jen úsměvný romcom. Škoda, že se nepovedlo vydání naplánovat na léto, aby sluníčko tu atmosféru ještě víc podtrhlo. A abych nezapomněla - palec nahoru za vkusně napsané sex scény.

Jak vidíte, pár výtek k tomu mám, ale kniha špatná určitě není. Pokud jsou “second chance a “fake dating vaše oblíbené tropy, jen do toho

3/5


Kde je mi dobře Kde je mi dobře Emily Henry

Harriet a Wyn se potkali na vysoké a od té doby jsou dokonalý pár. Hodí se k sobě jako sůl a pepř, med a čaj, pomazánka a žemle. Až na to, že už se k sobě zas tak moc nehodí – z důvodů, o kterých spolu nemluví. Před pěti měsíci... více


Komentáře (0)

Přidat komentář