Vstupenka do světa umění

recenze

Cesta za láskou (2024) 5 z 5 / lucie.svobodova
Cesta za láskou

Poutavý příběh, který nás vtáhne do světa umění a vnitřních konfliktů.

Hlavní hrdinkou je Jasmína, mladá spisovatelka, která ještě neslyšela její vytoužené “ano - tentokrát to z nakladatelství.

Nyní však dostane příležitost napsat biografii o slavné herečce Sofii Králové.
Sofie je ztělesněním všeho, po čem Jasmína (a nejen ona) touží - krásy, úspěchu a obdivu veřejnosti.

Jako “protislužbu má Jasmína hlídat Sofiina tříletého syna. Tak si to asi úplně nepředstavovala.

Příběh nás zavede do zákulisí divadelního i filmového prostředí, kde Jasmína poznává nové lidi a čelí výzvám nejen na profesní, ale i osobní rovině.

Jedním z klíčových momentů příběhu je setkání s charismatickým Petrem, který se stane pro Jasmínu nejen inspirací, ale i pokušením.

Autorka skvěle vykresluje Jasmínino vnitřní dilema mezi profesionálním přístupem a osobními city.
Její váhání a nejistota jsou autentické a snadno tak pochopíme její rozpolcenost.

Petrova postava je komplexní - je nejen talentovaný a okouzlující, ale také v sobě skrývá něco, co Jasmínu silně přitahuje.

Renáta velmi dobře zvládá vypravěčský styl, který je plynulý a snadno čitelný, což přispívá k tomu, že knihu nelze jen tak odložit.

Cesta za láskou není jen romantický příběh o hledání lásky, ale i o sebepoznání a o tom, jaké to je, když sny mohou kolidovat s realitou.

Autorka nám připomíná, že někdy je důležité nejen jít za svými sny, ale také být otevřený překvapením, která nám život přináší.


Cesta za láskou Cesta za láskou Renáta Navrátilová

Sny se mohou stát skutečností, když jim jdete naproti. Každá žena by chtěla být jako ona - krásná, úspěšná a všemi obdivovaná herečka Sofie Králová. Když se Jasmíně naskytne možnost napsat o ní knihu, je to jako splněný sen. K... více


Komentáře (0)

Přidat komentář