Z Afriky na cvičák

recenze

Návrat z divoké Afriky (2024) 5 z 5 / Kikina182
Návrat z divoké Afriky

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s autorkou M. K. Hardy a nakladatelstvím Grada - Cosmopolis za účelem recenze

Po divokém dobrodružství v Keni se Michelle vrátila zpátky domů, ale nedá se říct, že by na domácí frontě vládl větší klid než v divoké Africe. V první řadě se Michelle odhodlala k velkému kroku a dala v práci výpověď. Už to bylo dost velké drama, ale kromě toho se musí dostavit k soudu a podat výpověď ohledně událostí v Africe. Jenže v soudní síni jí čeká jedno velké překvapení a to je teprve začátek…

Jak už bývá u autorky zvykem, okamžitě jsem se do příběhu začetla. U M. K. Hardy by mě opravdu překvapilo, kdyby to někdy bylo jinak, protože její styl psaní člověka pohltí a nepustí.

Ve druhém díle jsme se z Afriky přesunuli zpátky do Ameriky, ale ani tady nebylo o drama nouze. Všechno, co se událo v Africe, mělo právní dohru a bylo zajímavé sledovat, jak se s tím Michelle musí vypořádat a stejně tak všechny zvraty, které na ní autorka přichystala.

Ale ani v tomhle dílu nechyběla zvířata. Tentokrát se v knize objevili pejskové a jejich výcvik. Bylo to originální ozvláštnění knihy, které se mi moc líbilo a dozvěděla jsem se tak hodně zajímavých informací o výcviku psů.

Samozřejmě zde nebyla nouze ani o milostnou zápletku, která se mi líbila mnohem víc než ta, která se odehrála v prvním díle. Mezi hrdiny to zkrátka jiskřilo na všechny strany.

Postavy jsou známé už z prvního dílu a jejich povaha je konzistentní s tím, co jsme se o nich dozvěděli dřív. Ale zároveň jsou všechny postavy úplně jiné. U některých je to vývojem a jiných tím, že postupně odhalily svou pravou tvář.

Návrat z divoké Afriky je skvělý druhý díl, který se mi líbil ještě víc než ten první, což ale může být i tím, že se v něm objevila má oblíbená témata a tak mi byl celkově bližší. Pokud jste se k druhému dílu nebo dokonce k prvnímu ještě nedostali, doporučuju dát knihám šanci.


Návrat z divoké Afriky Návrat z divoké Afriky M. K. Hardy

Nedávno jsem dostala nabídku, která se neodmítá – natáčet zvířata uprostřed Keni. Průvodce mi dělali můj starý spolužák Ethan a jeho přítel Dean a všichni tři jsme se dobře bavili, dokonce jsme k sobě s Ethanem možná začali cítit ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář