Zatloukání hřebů

recenze

Zatloukání hřebů (2024) 5 z 5 / EvikU.
Zatloukání hřebů

Uuuf! Tak takhle si představuji horor. Ema Březinová se dozvídá o smrti matky. Už dávno se s ní nestýká…

V domě svých rodičů začne odkrývat minulost a tajemství, které bolí. Jenže možná je někdy lepší nechat věci spát. Otevřením pandořiny skříňky je úleva jen na začátku. Snoubenec Karel jí v tom ze začátku podporuje, ale když přihlíží jejímu chování při pátrání zkrz otcův deník v počítači, má o ní strach.

Tři mladí lidé jedou na urbexovou výpravu do opuštěného prasečáku a poničený paneláky. Poměrně brzy, po pár stranách Vás kniha vtáhne do mrazivé atmosféry. Co vypadá na začátku jako sranda se začne měnit v horor. A při čtení v noci přemýšlíte, jestli budete pokračovat nebo si vezmete raději jinou knihu do ruky.

No nevezmete! Kniha Vás svým příběhem polapí a přestože všechny zvuky noci, nějaké zavrzání nebo jiné nepatřičné zvuky nevíte jestli máte z knihy nebo jste je opravdu slyšeli. Chytáte strach a paranoiu s hlavní hrdinkou a smlouváte se svým psem, že se vyčurá až ráno. :)

Rozpadlé budovy navozují tu správnou atmosféru a střídání čtení deníku s Eminým životem, jak se to prolínalo do jejího osobního života nemělo chybu. Při čtení jsem měla chuť googlit paranormalní jevy, které jsou v ní psané, ale myslím, že i tak už jsem si říkala, aby se mi kniha nevtiskla do snů. Malinko bych čekala jiný konec.

Dočetla jsem přes den v práci o svačinové pauze, protože 20 stran do konce prostě nepočká až domů ke knize. Zachránil mě @bookport, knihu jsem našla v novinkách a stáhla do mobilu.


Zatloukání hřebů Zatloukání hřebů Vilém Koubek

Znepokojivý horor, který odkrývá rodinná traumata a dávná tajemství. Když vám někdo zavolá v podivnou hodinu a po pozdravu vás osloví celým jménem, raději si rovnou sedněte. Dobré zprávy se takhle totiž obvykle nesdělují a Ema... více


Komentáře (0)

Přidat komentář