Železný plamen

recenze

Železný plamen (2024) 4 z 5 / lena.o.knihach
Železný plamen

Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia

Jedna z nejočekávanějších knih druhé poloviny roku se mi do ruky dostala ještě před vydáním, za což jsem neskutečně vděčná a musím říct, že ten příběh naprosto zbožňuji.

Vůbec tady nebudu nakousávat děj, protože vám nechci ani nic naznačovat. Kdo chce, tak si dohledá anotaci, ale do pokračování Čtvrtého křídla je nejlepší jít, aniž byste cokoli dopředu věděli.

Než se ale do Železného plamene pustíte, doporučuji si dát rereading (třeba v podobě audioknihy jako já), ať pak plynule navážete, přičemž si připomenete všechny detaily a věřím, že ten zážitek pak bude ještě lepší.

Miluju hlavní postavy, vedlejší i některé úplně nové. Má láska k drakům se ještě víc prohloubila. Oproti jedničce je pokračování malinko slabší (byly tu pasáže, které mě tolik nebavily), ale to nic nemění na tom, že sérii Empyreum doporučuji.


Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Všichni, včetně Violet samotné, očekávali, že během prvního ročníku na Basgiathské válečné akademii zemře. Přežila, ale skutečný výcvik – brutální a extrémně vyčerpávající – je teprve před ní. A spolu s ním i výzva v osobě nového ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář