Žena v oblacích

recenze

Odvážná žena (2024) 5 z 5 / Kikina182
Odvážná žena

Zdravotní sestra Cassie miluje létání a nic si nepřeje víc než se stát pilotkou. To se zdá zpočátku nemožné, protože pilotování je mužská záležitost. Nakonec ale dostane příležitost a stává se pilotkou služby Royal Flying Doctor Service. Vřelé přijetí ji však nečeká a tak si musí vydobít své místo a prokázat, že má potřebné schopnosti. Ale přesvědčit o tom lékaře Mika bude těžší, než se zdá.

Elizabeth Haran má krásný a čtivý styl psaní, který rychle ubíhá. Zároveň v něm však není nouze o popisy, které dokreslují děj, ale také dokážou člověku promítnout přímo před očima prostředí, ve kterém se kniha odehrává. Nemluvě o skvělé atmosféře, kterou díky tomu kniha vyzařuje.

Na knize mě lákalo především to, že je o ženě pilotce v době, kdy to bylo něco nemyslitelného. Jedná se totiž o originální téma, které v beletrii vidím asi poprvé a navíc je inspirované skutečností. Celá tato dějová linka, to s čím vším se musela Cassie kvůli svému snu potýkat, byla skvěle zpracována a moc jsem si ji užila.

Důležitou součástí knihy je romantická linka, která se mi také moc líbila. Hlavní hrdinové mezi sebou mají skvělou chemii a jejich vztah se hezky a přiměřeně vyvíjí. Především se mi líbila Mikova starostlivost, která byla hezky v kontrastu s tím, že Cassie byla odvážná a dokázala se prosadit na místě, kde o ženu nikdo nestál.

Stejně jako příběh se povedly i postavy. Jsou dobře a především do hloubky popsané, takže není problém je pořádně poznat a pochopit jejich jednání a uvažování. Zároveň autorka nezapomněla ani na to, aby v knize dala vyniknout tomu, co cítily.

Odvážná žena se mi ze všech autorčiných knih, které jsem zatím četla, líbila asi nejvíc. Pokud chcete krásný odpočinkový milostný příběh, který je ale zároveň originální a má něco navíc, je tohle skvělá volba.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Alpress.


Odvážná žena Odvážná žena Elizabeth Haran

Austrálie 1967: Cassie má obrovskou radost, když se jí splní přání a je přijata coby zdravotní sestra a pilotka u letecké lékařské služby. Žena pilotující letadlo však ve své době působí velké pozdvižení a Cassie musí o své místo ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář