Žena v ohni – thriller (nejen) o umění

recenze

Žena v ohni (2022) 4 z 5 / Msomaji
Žena v ohni

Jules Rothová je mladá, právě dokončila studia a uchází se o práci u nejlepšího investigativního novináře Dana Mansfielda. Dan využije její touhy po skvělé reportáži a zasvětí ji do tajného úkolu – jeden jeho blízký přítel hledá obraz, který jejich rodině odcizili nacisté...

Svět umění je velký, a také hodně lákavý. To, že nacisté odebírali umělecká díla je známá věc, tato skutečnost se objevuje i ve filmech, proto jsem byla na tuto novinku velmi zvědavá.

Možná by někdo řekl, že kniha, která je hlavně o obrazech (a ještě k tomu ztracených), může být nudná, ale opravdu není. Černý trh s uměním, manipulace, vydírání, úplatky, sex, drogy, alkohol... ano tohle všechno se tu objevuje a je z toho naprosto skvělá kniha. A musím se přiznat, že jsem ji ani nechtěla odkládat. A ten konec je prostě... prostě až dojemný.

Napínavé, zajímavé a místy velmi vášnivé vyprávění nás zavede i do různých koutů světa, chvilkama nás vrátí do minulosti, a udrží napětí až do posledního řádku. Ale hlavně nám připomene velmi významné umělce a jejich skvělou tvorbu.

Příběh je vyprávěn z pohledu více postav, a tak máme možnost poznat i ty nejniternější pocity a touhy hlavních hrdinů. Ne každý z nich měl „růžové“ dětství a zároveň si všichni prošli nějakou nepříjemnou zkušeností.

Skvělá kniha, vážně, takže pokud jsem Vás aspoň trochu nalákala, určitě se začtěte...

Jedna perlička na závěr: v současné době se chystá i filmová adaptace této knihy, a měla by v ní hrát i Sharon Stone.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)


Žena v ohni Žena v ohni Lisa Barr

Jules Rothová je mladá nadějná novinářka. Když se jí podaří získat práci u Dana Mansfielda, špičkového investigativního reportéra, její první úkol je neobvyklý a přísně tajný: má najít legendární expresionistický obraz, který před... více


Komentáře (0)

Přidat komentář