Život se špetkou cukru

recenze

Cukrárna Sladký život (2024) 5 z 5 / Kikina182
Cukrárna Sladký život

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím Alpress za účelem recenze.

Když Holly přijde na nevěru svého přítele, rozhodne se změnit prostředí a vrátit se do vesnice v Cotswolds, kde kdysi pracovala v cukrárně. Z tohoto období života má sladké vzpomínky a doufá, že když se vrátí, znovu si tu dobu oživí a hořká pachuť ze zrady zmizí. Jenže cukrárně z jejích vzpomínek hrozí krach, což Holly nemůže dopustit. Co by to taky bylo za život bez trochy cukru?

Autorka má krásný lehký styl psaní, do kterého jsem se začetla v podstatě hned. Ale i přes lehkost se rozhodně nedá říct, že by v knize byla nouze o popisy, naopak. Těch tady není zrovna málo, ale jsou šikovně zakomponovány do příběhu, takže si jich člověk ani nevšimne. Ale prostředí a atmosféra, která z knihy přímo dýchá, je o to víc hmatatelná.

Tohle je opravdu nádherný příběh, který člověka zahřeje na srdci. Dalo by se říct, že je to taková feel-good romantika, i když při zpětném pohledu tahle kniha vlastně tolik o romantice ani není. Samozřejmě, že tady nechybí její štědrá dávka, ale v téhle knize jde ještě o mnohem víc.

Postavy jsou podrobně popsané, takže jsem neměla problém si o nich udělat obrázek. Navíc mi většina z nich neskutečně přirostla k srdci, protože jsou sympatické, což je ostatně přesně to, co bych od podobně laděné knihy očekávala.

Cukrárna Sladký život je krásná pohodová knížka, která je na léto naprosto ideální. Nebo na každé jiné roční období, když na to přijde. Určitě ji tedy můžu doporučit a to obzvlášť čtenářkám Julie Caplin.


Cukrárna Sladký život Cukrárna Sladký život Hannah M. Lynn

Když Holly odhalí nevěru svého přítele, rozhodne se vrátit do malebné vesnice v Cotswolds, s níž ji pojí řada sladkých vzpomínek. Doslova, neboť kdysi pracovala v místní cukrárně. Té však nyní hrozí krach a Holly to rozhodně nehod... více


Komentáře (0)

Přidat komentář