Zlodějka minulosti

recenze

Zlodějka minulosti (2024) 4 z 5 / Marghe
Zlodějka minulosti

Ideální letní čtení? Co takhle mix žánrů v jedné knize?
Původně jsem myslela, že sahám čistě po historickém románu, které miluji. Nějaká dávná rodinná záhada a my se se vydáme na cestu minulostí až do současnosti, abychom odkryli klíčové události, křivdy, bolesti a selhání a díky nim pochopili přítomnost.

Ano, přesně tohle nás v knize čeká. Ale nejen to… Autorka přidala ještě romantickou linku dvou velmi sympatických lidí, vše opepřila odvážnými erotickými scénami a navrh přihodila podlou, krutou a velmi zvrácenou postavu. Fantasticky postupně odkrývá pravou tvář všech jedinců. Dovoluje nám se dostat přímo až do jejich hlav a šokovat nás jejich myšlením….

Rodina Maddoxová jsou velmi zámožní lidí, vlastnící velké množství peněz a nemovitostí. Ale tím největším rodinným odkazem je lihovar, rodinné impérium, které se dědí z generace na generaci. Nyní je majitelem George Maddox, ale stárne a své jmění by měl odkázat svému potomkovi. O oba dva své syny však přišel a jeho jedinou vnučkou je Tamara. Mohla by společnost vést i žena a nebo má George ještě jiné plány - zvrhlé, šokující, kruté? Od dávných dob se říká, že rod Maddoxů je prokletý. Jaké hrozné činy se v minulosti staly a dokáže se Tamara i přes své mládí postavit svému osudu, být odvážnou a silnou ženou a bojovat za napravení křivd? A jak do toho všeho zapadá ten krásný muž, jenž se stará o Maddoxovi koně? Je Levi jen obyčejným zaměstnancem po němž Tamara už dlouho pokukuje a nebo jeho přítomnost v blízkosti Maddoxových má nějaký větší význam?

U knihy se zvládnete pobavit, rozhovory Leviho a Tamary jsou vtipné a svižné. Leckdy se nad popisovanou situací jistě i začervenáte. A nad zvrácenými a nepochopitelnými činy nejedné z postav, budete jen mlčky šokovaně zírat.

Jedinou výtku mám k závěru knihy, který mi přišel dost neuvěřitelný a přestřelený. I přesto, že konec byl tedy poněkud zvláštní, knihu každopádně doporučuji, četla se velmi lehce a svižně a jsem ráda, že mi dělala společnost. No a holt ten závěr posuďte sami. :)


Zlodějka minulosti Zlodějka minulosti Tiffany Reisz

Zrada, pomsta a rodinný skandál opředený 150 let starou záhadou. Když se Cooper McQueen po noci strávené s neznámou kráskou druhý den probudí, zjistí, že byl okraden. Zmizela ale jen jediná věc: láhev bourbonu za milion dolarů.... více


Komentáře (0)

Přidat komentář