Domácí kuchařka recenze
Magdalena Dobromila Rettigová
"Magdaleny Dobromily Rettigové Domácí kuchařka, čili Snadno pochopitelné a proskoumané poučení, kterak se masité i postní pokrmy všeho druhu nejchutnějším způsobem vaří, pekou a zadělávají; kterak se rozmanité moučné a ovocné lahůdky, zavařeniny, a t. d. připravují; kterak se tabule nejnovějším způsobem pokrývají; kromě mnohých jiných užitečných a v domácnosti nevyhnutelně potřebných věcí. Dle poměrů nynější doby a se vzhledem k novým mírám a váhám bedlivě upravila Antonie Dušánková." (v Praze 1906, 23. rozmnožené vydání, s vyobrazením spisovatelky, nákladem Jaroslava Pospíšila)... celý text
- Tradiční recepty z kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové chutnají i dnes / Ivan D. Hladík, blesk.cz
Štítky knihy
kuchařky autobiografické prvky česká kuchyně
Autorovy další knížky
1986 | Domácí kuchařka |
1919 | Kuchařská kniha |
2015 | Kafíčko a vše, co je sladkého |
1822 | Mařenčin košíček |
1881 | Malá domácí kuchařka |