Francouzské hodokvasy recenze
Peter Mayle
Peter Mayle, vyzbrojen vidličkou, nožem a vývrtkou, nás tentokrát zavede do všech koutů Francie a podělí se s námi o potěšení, které může francouzský stůl nabídnout. Navštívíme s ním maličké restaurace i divy zmiňované v Michelinově průvodci. Prožijeme Foire aux Escargots v Martigny-les-Bains, což je celý víkend zasvěcený skromným, leč obdivovaným hlemýžďům. Staneme se diváky závodu Marathon du Médoc, při němž účastníci běží napříč velkými vinicemi v Bordeaux a osvěžují se na trase skvělým červeným vínem. Poznáme pamětihodnou provensálskou rybí polévku bouillabaisse v restauraci na jedné z pláží Côte dAzur a budeme obdivovat dokonalá kuřata, jaká lze najít pouze na trhu v Bourg-en-Bresse. Poučíme se, který z francouzských sýrů má nejsilnější odér a samozřejmě získáme řadu skvělých receptů.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: 2009 , OlympiaOriginální název:
French Lessons: Adventures with Knife, Fork, and Corkscrew, 2001
více info...
U této knihy zatím nejsou recenze.
Zde se můžete podívat na hlavní přehled recenzí.
Štítky knihy
kuchařky cestopisné příběhy Francie jídlo a pití jídlo
Autorovy další knížky
2005 | Rok v Provenci |
2006 | Dobrý ročník |
2004 | Navždy Provence! |
2007 | Andělské vodopády / Černé slunce / Dobrý ročník / Orbit |
2004 | Hotel Pastis |