Švédská kuchařka - kulinářské tradice Severu recenze
Dominika Wittenberg Gašparová
Severská kuchyně je považována za minimálně stejně zdravou, jako je ta středomořská. Klade velký důraz na kvalitu, čerstvost a lokální původ surovin. Autorka vás naučí, jak připravit na Severu tolik milované ryby nebo zvěřinu, houby či jahody. Kniha však neobsahuje pouze recepty, ale představí i švédské zvyky a tradice s jídlem spojené. Může tedy sloužit i jako průvodce po kulinářské mapě Švédska. Dozvíme se také, co se považuje za domácí klasiku, proč říkáme oblíbené formě stolování švédský stůl, jaká jídla najdeme na vánočním stole, jak se slaví Velikonoce nebo letní slunovrat a co se skrývá pod tajemným slovíčkem fika. Nevšední kuchařka je rozdělena do deseti kapitol, z nichž každá pojednává o určitém kulturním fenoménu a jídle s ním spojeným. Knihu doplňují krásné fotografie drsné švédské přírody.... celý text
U této knihy zatím nejsou recenze.
Zde se můžete podívat na hlavní přehled recenzí.
Štítky knihy
tradice kuchařky Skandinávie Švédsko skandinávská kuchyně
Autorovy další knížky
2017 | Švédská kuchařka - kulinářské tradice Severu |
2019 | Chilli - průvodce světem pálivého jídla |