hygiena potravin

štítky

7 knih

Trhy a tržiště 2010, Pavla Státníková

Kniha historičky Pavly Státníkové nás zavádí na tržiště a do zmizelých nebo značně proměněných budov tržnic staré Prahy. Ukazuje slovem a obrazem romantickou, každodenní i zcela praktickou tvář míst, kam v minulosti chod... více


Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů 2010, Jana Dostálová

Publikace je zaměřena na získání informací, jak zacházet s potravinami při přípravě pokrmů, aby byla zajištěna jejich hygienická nezávadnost, dobrá stravitelnost a využitelnost i obsah živin (bílkovin, tuků, sacharidů, m... více


Hygiena výživy 1985, Augustin Wolf

První specializovaná učebnice pro studenty Lékařské fakulty hygienické Univerzity Karlovy v Praze. více




Maso a masné výrobky 2001, Jakub Turek

Posláním publikace není od konzumace masa odradit, nebo za něj lobovat. Důležité je, aby si každý na základě předložených informací vytvořil vlastní názor na jeho výhody i nevýhody a sestavil si individuální žebříček str... více


Mikrobiologická problematika ve výživě 1996, Stanislav Hrubý

Publikace shrnuje základní poznatky o prevenci alimentárních onemocnění z hlediska hygieny výživy a o nutnosti sledování biochemické aktivity mikroorganismů. více


Hygiena výživy 1971, Valéria Oravcová

Učební text pro střední zdravotnické školy, obor asistent hygienické služby. více


Potraviny 2018, kolektiv autorů

Publikace Národního zemědělského muzea je obrazovou statistikou o spotřebě jídla, potravinách a nejzajímavějších otázkách z potravinářství. více