Kniha historičky Pavly Státníkové nás zavádí na tržiště a do zmizelých nebo značně proměněných budov tržnic staré Prahy. Ukazuje slovem a obrazem romantickou, každodenní i zcela praktickou tvář míst, kam v minulosti chod... více
Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů 2010, Jana Dostálová
Publikace je zaměřena na získání informací, jak zacházet s potravinami při přípravě pokrmů, aby byla zajištěna jejich hygienická nezávadnost, dobrá stravitelnost a využitelnost i obsah živin (bílkovin, tuků, sacharidů, m... více
Hygiena výživy 1985, Augustin Wolf
První specializovaná učebnice pro studenty Lékařské fakulty hygienické Univerzity Karlovy v Praze. více
Maso a masné výrobky 2001, Jakub Turek
Posláním publikace není od konzumace masa odradit, nebo za něj lobovat. Důležité je, aby si každý na základě předložených informací vytvořil vlastní názor na jeho výhody i nevýhody a sestavil si individuální žebříček str... více
Mikrobiologická problematika ve výživě 1996, Stanislav Hrubý
Publikace shrnuje základní poznatky o prevenci alimentárních onemocnění z hlediska hygieny výživy a o nutnosti sledování biochemické aktivity mikroorganismů. více
Hygiena výživy 1971, Valéria Oravcová
Učební text pro střední zdravotnické školy, obor asistent hygienické služby. více
Potraviny 2018, kolektiv autorů
Publikace Národního zemědělského muzea je obrazovou statistikou o spotřebě jídla, potravinách a nejzajímavějších otázkách z potravinářství. více