Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů přehled
Jana Dostálová
Publikace je zaměřena na získání informací, jak zacházet s potravinami při přípravě pokrmů, aby byla zajištěna jejich hygienická nezávadnost, dobrá stravitelnost a využitelnost i obsah živin (bílkovin, tuků, sacharidů, minerálních látek) i látek ochranných (zejména vitaminů), a dále, jak žádoucím způsobem ovlivnit jejich senzorické vlastnosti (chuť, vůni, barvu, texturu i celkový vzhled).... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Kniha obsahuje dobré rady pro úpravu potravin k přímé konzumaci. Najde se zde např. jak upravit poživatiny vařením, pečením, smažením, mrazením, sušením atd.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů v seznamech
v Přečtených | 3x |
ve Čtenářské výzvě | 1x |
v Knihotéce | 3x |
v Chystám se číst | 2x |
v Chci si koupit | 2x |
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2012 | Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí |
2010 | Základy teorie práva |
2010 | Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů |
2014 | Potravinářské zbožíznalství |
2015 | Vitruvius Moravicus - Neoklasicistní aristokratická architektura na Moravě a ve Slezsku po roce 1800 |
Útlá kniha, která rozhodně stojí za zakoupení( nikoli jen přečtení :-) ) každému, koho zajímá, co jíst a čeho raději méně. Důvody k doporučovaným postupům jsou vysvětleny stručně a jasně. Skoro jsem byla překvapená, na kolik otázek se dá jednoduše odpovědět i v oblasti přebujelé stravovací džungle...