Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů
Jana Dostálová
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218538/bmid_co-se-deje-s-potravinami-pri-priprave-pokrmu.jpg
4
4
4
Publikace je zaměřena na získání informací, jak zacházet s potravinami při přípravě pokrmů, aby byla zajištěna jejich hygienická nezávadnost, dobrá stravitelnost a využitelnost i obsah živin (bílkovin, tuků, sacharidů, minerálních látek) i látek ochranných (zejména vitaminů), a dále, jak žádoucím způsobem ovlivnit jejich senzorické vlastnosti (chuť, vůni, barvu, texturu i celkový vzhled).... celý text
Přidat komentář
24.08.2014
Kniha obsahuje dobré rady pro úpravu potravin k přímé konzumaci. Najde se zde např. jak upravit poživatiny vařením, pečením, smažením, mrazením, sušením atd.
Autorovy další knížky
2012 | Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí |
2010 | Základy teorie práva |
2010 | Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů |
2014 | Potravinářské zbožíznalství |
2015 | Vitruvius Moravicus - Neoklasicistní aristokratická architektura na Moravě a ve Slezsku po roce 1800 |
Útlá kniha, která rozhodně stojí za zakoupení( nikoli jen přečtení :-) ) každému, koho zajímá, co jíst a čeho raději méně. Důvody k doporučovaným postupům jsou vysvětleny stručně a jasně. Skoro jsem byla překvapená, na kolik otázek se dá jednoduše odpovědět i v oblasti přebujelé stravovací džungle...