Květinová kuchařka Jany Vlkové vás seznámí s rostlinami, které se v kuchyni používaly odpradávna a nyní je zvolna objevují věhlasní kuchaři a gurmeti. Autorka poradí, kdy, kde a jak divoké i kulturní rostliny sbírat. K t... více
Jedlé rostliny z přírody 2006, Dagmar Lánská
I když nelze popřít, že šlechtěné odrůdy zeleniny a ovoce jsou vzhledově lákavější, chutnější a dosažitelnější, stále roste počet zájemců o využití planých rostlin k přípravě pokrmů. Jako přírodní produkty, často s vyšší... více
Plané rostliny v kuchyni 1990, Dagmar Lánská
Význam planých rostlin pro člověka - Sběr a zpracování planých rostlin - Ochranné a účinné látky v planých rostlinách - Pokrmy z planých rostlin - Rejstřík rostlin. Obsah: Význam planých rostlin pro člověka - Sběr a zpr... více
Divoký zelinář aneb Plané rostliny jako jídlo, koření i lék 2019, Radomír Němec
Zajímáte se o využití divokých rostlin v kuchyni? Máte rádi neobvyklé a exotické chutě a vůně na talíři? Vypravte se na objevitelskou cestu právě s námi. Přestože půjdeme po mnohokrát vyšlapané pěšině, dívat se budeme no... více
Bylinkopedie 2019, kolektiv autorů
Velká kniha bylin a rostlin, které známe z české přírody, vhodná pro zapálené bylinkáře, milovníky lidového léčitelství nebo majitele zahrad. Encyklopedie i praktická příručka v jednom plná fotografií, užitečných rad a z... více
Plevel na talíři 2022, Susanne Hansch
Podtitul: 28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat. Bez varování se objeví v zahradě, nestydatě se tam roztahuje a stojí nás čas a nervy – to je plevel. Tato kniha zábavnou formou radí,... více
Jedlá semena z přírody 2021, Doris Grappendorf
Semena mnoha našich jedlých planých rostlin jsou obzvláště chutná a plná životně důležitých látek – jsou to skutečné energetické bomby! Planá semena můžete všestranně využívat: jako hodnotný doplněk stravy, díky němuž bu... více
Bylinkopedie 2 2021, Martin Chvapil
Další léčivé bylinky a zázračné rostliny z české přírody. Hledáte léčivé účinky bylinek? Tady je najdete! Další velká kniha bylin a rostlin ze série Bylinkopedie, které známe z české přírody, vhodná pro zapálené byl... více
Plané rostliny a jejich použití v kuchyni 2004, Gertrud Scherf
V dnešní době se stalo sbírání planých rostlin pro kuchyni oblíbenou činností lidí, kteří si cení požitku ze zdravého jídla. Mají k tomu dobré důvody: • Plané rostliny mají více aroma a lepší chuť než ovoce a zelenina z... více