Knihy Karla Čapka patří bezesporu ke skvostům české klasické literatury. Zahradníkův rok je úsměvná knížka o starostech, trápení, láskách i triumfech zahrádkáře během celého roku. Ke každému měsíci v roce autor připojuje... více
Evoluce českého jídla 2024, Christian Szabo
Již před řadou let začal autor v Praze organizovat kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kterou se totiž turisté po příchodu do Česka většinou ptali a ptají, je: Co je typické české jídlo? Jak se ukázalo, odpověď... více
Šest rostlin, které změnily svět 2004, Henry Hobhouse
Příběh šesti rostlin (chinovníku, cukrové třtiny, čajovníku, bavlníku, bramboru a kokainovníku) ukazuje, jak významně spoluurčovaly tyto plodiny vývoj v některých částech světa a jak skrze člověka, který je pěstoval, při... více
Olejniny 1957, Andrej Fábry
Pestovanie rastlín Diel IV. OLEJNINY více
Pěstování rostlin II 1995, František Kuchtík
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Velkostatek Kolín a jeho důmyslné a vzorné zařízení 1870, Antonín Červený
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Tradičná agrárna kultúra Slovenska 1998, Peter Slavkovský
V knižke sú obsiahnuté informácie o spôsobe života na slovenskom vidieku do obdobia druhej polovice 20. storočia. Určená je poslucháčom spoločenskovedných disciplín vysokých škôl, ktorí majú vo svojich učebných osnovách ... více
Ako nasýtiť planétu: Dejiny a budúcnosť jedla 2024, Václav Smil
Ešte nikdy sme nemuseli nasýtiť toľko ľudí ako dnes. Napriek tomu nerozumieme tomu, odkiaľ naše potraviny skutočne pochádzajú, ako nás naše stravovacie požiadavky formujú a prečo to drastickým spôsobom ovplyvňuje našu pl... více
Řepka 2007, Andrej Fábry
Publikace je zaměřena na inovovanou pěstitelskou technologii, která zahrnuje nové pohledy na osevní postupy, soustavu zpracování půdy, na výživu a hnojení, výběr odrůd, uplatnění biologicky aktivních látek, ochranu poros... více