Nová kniha

Evoluce českého jídla - Christian Szabo
Již před řadou let začal autor v Praze organizovat kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kterou se totiž turisté po příchodu do Česka většinou ptali a p... detail knihy
Nové komentáře u knih Christian Szabo

„Mám to podobně jako Atlantis - ze začátku jsem se bavila, přišlo mi to svěží a příjemné, pak už to bylo ale jen monotónní až do nudy; a ilustrace, které mi zpočátku nevadily, mi ke konci připadaly úplně děsné. To překlápění starých receptů do knihy vlastně není špatně, ale někdy v tom medailonku dané ingredience či jídla skoro ani nic jiného než půjčená cizí slova nenajdete. Tohle by mělo velký úspěch tak v dobách mého dětství, kdyby to vycházelo na pokračování v nějakém časopise.“... celý text
— nicandra

„Tady si asi někdo chystal dizertačku, nebo co. Kniha se krásně rozjede - zajímavosti, vtipné poznámky, solidní ilustrace. Ale zbytek? další dvě třetiny jsou jen výtržky z jiných knih, copy/paste. Myslím to naprosto bez přehánění, většina Evoluce českého jídla se čte takto: článek o perníku - poprvé byl perník zmíněn v této knize - přepis knihy. Další část o pivu - poprvé se mluví o pivu tady a tady - následuje přepis původní knihy. A takhle je to většinu času! ve výsledku jsem se neskutečně nudil a vám radím, abyste se podívali do archivu závěrečných prací některé z vysokých škol. Najdete tam lépe uchopené čtivo na stejné téma.“... celý text
— Atlantis

„Pokud vás zajímá, jak pestrá strava našich předků v minulosti byla, co vše mohlo tvořit jejich jídelníček a kdy asi se které pokrmy poprvé objevily na talířích Čechů, bude tato kniha to pravé pro vás. Obsahuje celou řadu vtipných a zajímavých faktů, kterými nejen že si rozšíříte své znalosti, ale oslníte kdejakou společnost. Je to populárně-naučná literatura, která nejde moc do hloubky, spíš čtenáře lehce stravitelnou formou seznamuje s danou problematikou. To ovšem čtenář laik ocení a odborník sáhne po jiné publikaci.
Celé v recenzích.“... celý text
— Terkaodkafe