Evoluce českého jídla přehled
Christian Szabo
Již před řadou let začal autor v Praze organizovat kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kterou se totiž turisté po příchodu do Česka většinou ptali a ptají, je: Co je typické české jídlo? Jak se ukázalo, odpověď vůbec není jednoduchá! A tak autor prostudoval desítky knih spojených s historií jídla. Časem si uvědomil, že ani místní, natož turisté, o historii českého jídla moc nevědí. Proto vznikla tato kniha. Najdete v ní informace, které by měly zpochybnit stereotypy o české kuchyni, inspirovat kuchaře při vytváření moderní české kuchyně a hlavně pobavit, protože pevně doufáme, že příběh historie českého jídla vás zaujme stejně jako nás.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Evoluce českého jídla. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Pokud vás zajímá, jak pestrá strava našich předků v minulosti byla, co vše mohlo tvořit jejich jídelníček a kdy asi se které pokrmy poprvé objevily na talířích Čechů, bude tato kniha to pravé pro vás. Obsahuje celou řadu vtipných a zajímavých faktů, kterými nejen že si rozšíříte své znalosti, ale oslníte kdejakou společnost. Je to populárně-naučná literatura, která nejde moc do hloubky, spíš čtenáře lehce stravitelnou formou seznamuje s danou problematikou. To ovšem čtenář laik ocení a odborník sáhne po jiné publikaci.
Celé v recenzích.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Evoluce českého jídla v seznamech
v Přečtených | 8x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 2x |
v Chystám se číst | 4x |
v Chci si koupit | 6x |
Štítky knihy
jídlo a pití potraviny jídlo hospody, hostince zemědělské plodiny dějiny pohostinství dějiny potravin
Tady si asi někdo chystal dizertačku, nebo co. Kniha se krásně rozjede - zajímavosti, vtipné poznámky, solidní ilustrace. Ale zbytek? další dvě třetiny jsou jen výtržky z jiných knih, copy/paste. Myslím to naprosto bez přehánění, většina Evoluce českého jídla se čte takto: článek o perníku - poprvé byl perník zmíněn v této knize - přepis knihy. Další část o pivu - poprvé se mluví o pivu tady a tady - následuje přepis původní knihy. A takhle je to většinu času! ve výsledku jsem se neskutečně nudil a vám radím, abyste se podívali do archivu závěrečných prací některé z vysokých škol. Najdete tam lépe uchopené čtivo na stejné téma.