Čertova kuchyně - Pověsti a vyprávění z města Jičína a okolí tempo & emoce
Pavel Hájek
Čertova kuchyně je plastickou literární mapou města Jičína a jeho okolí; mozaikou krajiny jak vystřižené ze sna, poskládanou ze známých i neznámých příběhů a vyprávění ze 17. až 20. století. Na jejích stránkách se – též díky velkorysé pomoci překladatelů z německého a latinského jazyka, Vlasty a Huberta Reittererových – setkávají barokní jezuita Bohuslav Balbín, “kolaborantský pekelník” Josef Váchal, básník české renesance Šimon Lomnický z Budče, věhlasný amatérský historik Franz Alexander Heber či řídící učitel Bílek z Jičíněvsi. Spojeni šitou vazbou tu v doprovodu osobitých linorytů Báry Krautz vedou spolu rozhovor. Chvílemi tichý, mumlavý, chvílemi zas hlasitý jak lodní siréna…... celý text
Tempo čtení
rychlé |
|
0 % | |
střední |
|
0 % | |
pomalé |
|
0 % |
Žádný uživatel zatím neuvedl tempo čtení této knihy. Buďte první.
Emoce z knihy
Žádný uživatel zatím nepřidal emoce z této knihy. Buďte první.
Autorovy další knížky
2005 | Krajina a revoluce: Významné přelomy ve vývoji kulturní krajiny Českých zemí |
2002 | Krajina zevnitř |
2021 | Bláhové psaní |
2003 | Česká krajina a baroko |
2015 | Čertova kuchyně - Pověsti a vyprávění z města Jičína a okolí |