Koření z babiččiny zahrádky tempo & emoce
Klára Trnková
Koření je nezbytnou součástí pokrmu, zvýrazňuje a harmonizuje chutě, dodává mu neodolatelnou vůni a podporuje chuť k jídlu. Ke kořenění se využívají různé části rostlin, a to jak listy nebo květy, tak kořínky či oddenky, dokonce i kůra a často celé plody nebo jen semínka. V současném světě, plném shonu a starostí, objevují mnozí z nás znovu půvab čerstvého zeleného koření, které si vypěstujeme sami na zahrádce, v truhlíku na balkóně či na terase nebo i na okenním parapetu a můžeme si je tak dopřávat v hojném množství každodenně. V knížce najdete popis a návod na pěstování, sledování, léčebné účinky i připomenutí trochy magie, která se kolem těchto bylinek traduje. Knížka je doplněna kolážemi Kláry Trnkové.... celý text
Tempo čtení
rychlé |
|
0 % | |
střední |
|
0 % | |
pomalé |
|
0 % |
Žádný uživatel zatím neuvedl tempo čtení této knihy. Buďte první.
Emoce z knihy
Žádný uživatel zatím nepřidal emoce z této knihy. Buďte první.
Štítky knihy
bylinky koření pěstování bylinek
Autorovy další knížky
2010 | Trnkův Špalíček říkadel, písniček a pohádek |
2016 | Babiččin snář |
2009 | Český rok |
2010 | Staré pověsti české |
2009 | Vánoční zvyky a obyčeje naší babičky |