Životopis
Všechno začalo roku 1891 v zadním pokoji bielefeldské lékárny. Mladý lékárník Dr. August Oetker experimentuje dlouho do noci s lékárnickou váhou, hmoždířem a různými prášky.
To, co v roce 1893 po náročné výzkumné práci vyvinul, způsobilo revoluci v pečení: prášek do pečiva. Do každého sáčku se dávkuje obsah odpovídající pečení s jednou librou mouky (cca. 1/2 kg).
Díky kvalitním surovinám a přesnému poměru dávkování surovin může Dr.Oetker garantovat, že se každý koláč podaří, což byla záruka v té době naprosto převratná
Receptura kypřicího prášku původně vyvinutá Justusem Liebigem nebyla totiž vhodná pro skladování a nebyla chuťově neutrální. Receptura kypřicího prášku vylepšená Dr. Augustem Oetkerem všechny tyto nedostatky odstranila a byla ve své době senzační novinkou, která navždy změnila domácí pečení.
Dr. August Oetker byl i průkopníkem v reklamě, kdy již od počátku upozorňoval na své výrobky pomocí receptů na obale kypřicího prášku a v tisku
Dr. Oetker knihy
2015 | Moučníky pro návštěvu, na oslavu a posezení s přáteli |
2006 | Pečeme s láskou 2 |
2008 | Pečeme s láskou 4 |
2009 | Pečeme s láskou 5 |
2007 | Pečeme s láskou 3 |
2012 | Pečeme s láskou 8 |
2005 | Pečeme s láskou 1 |
2011 | Pečeme s láskou 7 |
1996 | V mikrovlnce snadno a rychle |
2005 | Skvělé polévky |
Štítky z knih
Vánoce kuchařky Velikonoce ovoce zelenina zavařování a nakládání potravin cukroví ryby čokoláda moučníky
Oetker je 1x v oblíbených.