Milan Bárta životopis

česká, 1970

Životopis

Milan Bárta (* 16. září 1970, Brandýs nad Labem - Stará Boleslav) je středoškolský učitel, spisovatel, šéfredaktor i-novin. Žije a pracuje v České Lípě. Knižně mu vyšly dva díly povídek popularizujících chemické pokusy Jak (ne)vyhodit školu do povětří.

Po absolvování základní školy a gymnázia v Brandýse nad Labem vystudoval v letech 1989-93 obor Učitelství biologie a chemie pro druhý a třetí stupeň na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Získal titul Mgr.
V letech 1988–89 byl vedoucím jednoho z oddělení ODDM na Praze východ. Pak následovalo vysokoškolské studium. V letech 1993-97 byl učitelem přírodopisu a chemie na ZŠ 28. října v České Lípě. Od roku 1997 učí Mgr. Bárta na gymnáziu v České Lípě.
Velký příznivec geocachingu. Několik let je šéfredaktorem českolipských internetových I-novin, přispívá do časopisu Lípa, věstníku OSBD v České Lípě, na server Turistika.cz a píše knihy.
Byl kdysi redaktorem časopisu Moderní vyučování a také přispíval do Českolipského deníku.
Je ženatý, jeho manželkou je Šárka Bártová, mají spolu dva syny. (zdroj životopisu: https://cs.wikipedia.org/wiki/Milan_B%C3%A1rta)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.