Životopis
Mirka van Gils Slavíková je cukrářka českého původu a autorka kuchařských knih, žijící v Nizozemí.
Mirka van Gils Slavíková odstartovala svou kariéru cukrářky v roce 1979 v Praze. Mimo jiné byla zaměstnána v hotelu Alcron. Absolvovala stáže na předních cukrářských školách ve Švýcarsku a Francii. Od roku 1989 pracovala v Německu, Jižní Africe a USA.
Je držitelkou zlaté medaile z Katovic, Warthu, Basileje, a získala profesionální titul Professeur en Sucre d´Art.
Autorčiny dezerty ochutnalo mnoho významných osobností od premiérů a prezidentů až po Karla Gotta, Daniela Craiga a Condoleezu Riceovou.
Kromě cukrařiny se zabývá psaním článků, knih, pořádá přednášky a výukové programy. Má vlastní příspěvky o vaření s názvem Mom´s Kitchen na YouTube, a v televizi Relax-Pohoda kuchařskou show Maminčina kuchyně.
Nejraději modeluje z karamelu a pracuje s čokoládou. Mimo svůj obor ráda maluje olejovými barvami, věnuje se zahrádce a obecně oblibuje kreativní činnosti.
(zdroj životopisu: https://www.knizniklub.cz)
Mirka Slavíková knihy
2024 |
![]() |
2020 | ![]() |
2015 | ![]() |
2016 | ![]() |
2008 | ![]() |
2023 | ![]() |
2010 | ![]() |
2021 | ![]() |
2016 | ![]() |
2022 | ![]() |
Štítky z knih
Vánoce kuchařky zelenina cukroví moučníky dorty dezerty pečení sladké recepty kuchařské recepty
Slavíková je 5x v oblíbených.