Hawkey Hawkey komentáře u knih

☰ menu

Soběstačný Soběstačný Zuzana Dostálová

To tak bolelo.. když se clovek vciti do duse jedenactiletyho kluka, ktery proziva, co proziva. No jen si to prectete..
A co teprve jeho matka uveznena ve frustraci nedostatku a zivotni krizi. Presto to na me nepusobilo depresivne, protoze ve Stepanovi je neco vic nez v obycejnych klucich.. musite cist dal a dal bez prestavky. Fandite mu, mate ho moc radi, chcete ho obejmout.
Uz dlouho mi zadna postava neprirostla tak k srdci.. uz dlouho zadna postava nemela tak velke srdce.
Neobycejny roman, na pána napsaný. Kloboucek.

18.01.2023 5 z 5


Božidara Božidara Veronika Hájek Hurdová

Knizka je krasna navenek i uvnitr. Babi Boží je boží, protoze ji je fakt jedno, co na to druzí. Pribeh netlaci na pilu, hezky si plyne a tusim, ze hodne lidem bude necim blizky (dospivani, vychova, rodicovstvi, cestovani, humor).
Ocenila bych taky delsi zaver, ale beru jak to je a je to skvele.
Autorce tleskam a jsem rada, ze tak otevreni lide pisou, motivuji, hladi po dusi a nakopavaji. Preji alespon cast z Božidary nam vsem!

29.12.2022 5 z 5


Kolčava Kolčava Eva Francová

To bylo tak krasne a moudre. A magicke! Vonici prirodou, domovem, laskou ke zvířatům a stromum. A jemnym navodem, jak zit jednodušeji a v souladu s nasi dusi.
Budu se ke knize rada vracet. Dekuji.

16.10.2022 5 z 5


Pryskyřice Pryskyřice Ane Riel

Taková čtivá, hbita, napínavá jednohubka sfouknuta za vecer. A stejne rychle se mi vypari i z hlavy a zustane mi tam jen mlhavy obraz, o cem to bylo..abych tam mela misto na neco zajimavejsiho, nez je tohle. Nezanechalo to zkratka ve me zadnej Pocit.

02.10.2022 4 z 5


Dar moře Dar moře Diane Chamberlain

Prvni knizka od autorky. Moc me bavila. Je to velmi ctivy, promysleny pribeh se sympatickymi hrdiny. Ocenuji skvele prostredi popisujici zivot u more.
Jednu hvezdu ubiram za prekombinovany zaver, ktery tedy dost prekvapil. Do posledni chvile jsem byla vedle jak ta jedle, ale kdyby rozuzleni bylo jednodussi a vic uveritelne, bylo by mi to milejsi.

25.09.2022 4 z 5


Poslední neandertálská žena Poslední neandertálská žena Claire Cameron

To je tak krasnej pribeh! Napinavy, smutny, ctive napsany. Syrovy, pudovy zivot neandrtalske divky vs moderni zivot nadsene archeolozky. Bavily me obe roviny, samozrejme se priklanim k vetsine, ze zivot z pohledu neadrtalcu byl zajimavejsi. Nicmene nesouhlasim s tim, ze by Rose byla az tak nesympaticka. Chapu ji.
Doporucuju vsema deseti a je mi uzko, kdyz si predstavim, jak zivot vypadal daaaavno pred timhle nenažranstvím a konzumenstvim. Vlastne z tohohle je mi uzko jeste vic.

06.09.2022 5 z 5


Bojuj, sračičko! Bojuj, sračičko! Barbora Koubková

To bylo tak lidský a vtipný. Fakt mi Bářin humor a uvažování sedly. Bonusem jsou sesbíraná životní moudra, která jak psala Lucy.board se hezky čtou a rychle zapomenou a supr prostě je, že se pro ně můžeš zase vrátit.
Prosím, Báro, zas někam jeď, pozoruj a piš.

28.06.2022 5 z 5


Pobřežní cesta Pobřežní cesta Raynor Winn

Život s námi má někdy jiné plány, než máme my s ním.. proto mě zaujal důvod, proč manželé vyrazili na cestu. Ale po přečtení si rikam, ze si autorka mohla cestu zdokumentovat a schovat doma, popripade vydavat clanky na blogu, na vydání mi to prijde malo. Jasne, potrebovala penize.
Víc by se mi libil pribeh kratsi, s vetsi davkou emoci a uvah o zivote, s mensi frekvenci opakovani toho, jak jsou staří. Jejich vek mi jako stáří neprijde. Ani na to, co se rozhodli podniknout.
Neprilis zajimavě pojate, ale presto jsem jim fandila. Prece jen jejich situace by polozila na lopatky kdekoho.

08.02.2021 3 z 5


Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Pohladila. Pobavila. Motivovala.

21.12.2020 5 z 5


Deset tisíc životů Deset tisíc životů Michael Poore

To bylo skvělý. Čte se velmi dobře. Z jednotlivých příběhů životů by kolikrát byla super samostatna knížka, jak byly poutavé, ale hold to tak není a taky dobře.
Je v tom hodně vtipu a podnětů k zamyšlení. Moc a moc povedené!

23.10.2020 5 z 5


Eskejp: Na útěku z kanceláře Eskejp: Na útěku z kanceláře Jiří Charvát

Tohle bylo uzasnyyy! Uz dlouho mi neco tak nesedlo jako Eskejp a styl autorova humoru..parada. A v sestinedeli..humor bodne :D
Kapitolky jsou pomerne kratke, blaznive, ctive, pro ty, co jsou kancelarsky krysy, jako jsem byvala ja, je to jak delany.
Libily se mi chytře zasazene uvahy o zivote a jeho smyslu do vtipneho deje. Podle me to ma vic do sebe a ma to vetsi ucinek, nez vyzivne davky uvah z duchovnich knizek, co maj pomoct cloveku se najit.
Proste to sedlo. Doporucuju! I mrknout se na autorovo vystupy na YT.

20.09.2020 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Pobavily některý hlášky a situace. Příběh působí příjemně obyčejně, lidsky, humorně. V paměti mi ale moc dlouho nezůstane. Taková čtivá jednohubka.

16.06.2020 3 z 5


Jemný porod, jemné mateřství Jemný porod, jemné mateřství Sarah J. Buckley

Podnětné rady a zkušenosti lékařky k uvážení. Moc se mi líbily osobní příběhy z její vlastní zkušenosti. Něco bylo dost odborné, rovněž mě neuchvátily studie a průzkumy, ale někomu to může pomoci si utvořit názor na to, jak to chce prožít on sám.

01.06.2020 5 z 5


Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Moc často se mi nestava, ze bych nedocetla, ale tady v pulce koncim. Resp.nedoposloucham audio, coz uz musi byt. Eleanor je originalni, nesympaticka osoba a nemam s ni trpelivost. I navzdory pohnute minulosti, tezkemu detstvi, me nepresvedcila, abych zjistila, co se stalo a proc je takova, jaka je, a jak to s ni bude dal.
Eleanor, mej se i dal skvele.

12.05.2020 2 z 5


Byla jednou jedna řeka Byla jednou jedna řeka Diane Setterfield

Líbil se mi ústřední motiv řeky a atmosféra příběhu. Ale zřejmě jsem čekala moc.
Zápletka a vyvrcholení mě zklamalo. Postav zbytečně moc. Kladně hodnotím, že je to velmi čtivé.

10.05.2020 3 z 5


Lesní lišky a další znepokojivé příběhy Lesní lišky a další znepokojivé příběhy * antologie

Povídky se zajímavými nápady.. celkově dost podivné a nevypočitatelné. Čekala jsem co z nich vyleze a ony třeba místo toho skončily, což mi celkově moc nevyhovuje. Za tu podivnou atmosféru a originální nápad to ale stálo a navíc mě to přivedlo k novým finským autorům.

29.04.2020 3 z 5


Kniha radosti Kniha radosti Douglas Carlton Abrams

Jsem spokojená. Rozhovory o radosti a o jejím praktikování v běžném životě. Lépe se vstřebají, pokud jsou čteny dávkovaně.
Myslím, že pokaždé, když knihu otevřete - znovu a znovu - v ní najdete něco nového, co vás může inspirovat.

28.04.2020 4 z 5


Andělské pohádky Andělské pohádky Terezie Schliková

Tak tohle bylo hodně milý.. a inspirující. Pohádky pasující skutečně i do dnešní reality. Přibližují to, co jsme zapomněli, co ignorujeme, co je součástí nás, ale my to odsouváme do pozadí. Moc povedené, děkuji za ně.

21.04.2020 5 z 5


Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Ayobami Adebayo

Ty jo, koukám na hodnocení a musím říct, že mě to až tolik nebavilo. Nebýt audio knihy, tak v tištěné podobě odkládám. Ne, že by příběh nebyl zajímavý, ale působilo to na mě tak.. zbytečně nataženě a někdy jsem ději moc nevěřila. Doufala jsem, že několik zajímavých podnětů bude víc rozvinutých - nechci prozrazovat jakých, a něco by mohlo být zkrácené. Bavilo mě ale dozvědět se něco z africké kultury. To bych ocenila asi nejvíc.

21.04.2020 2 z 5


Zdravá žena od prvního početí po stáří Zdravá žena od prvního početí po stáří Christiane Northrup

Jedna z těch knih, která vám pomůže při hledaní "sama sebe" a odpoví na nějaké otázky jinak, než by vám na ně odpověděl klasický lékař. Dobrá věc k přemýšlení o přístupu sám k sobě.

15.02.2019 4 z 5