Fantastic Four: Rozhodná akce přehled

Fantastic Four: Rozhodná akce https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274878/mid_fantastic-four-rozhodna-akce-w7R-274878.jpg 4 44 44

Protože byl Doctor Doom uvězněn v pekle, rozhodne se Fantastic Four osvobodit tyranizovaný lid Latvery, jeho někdejšího království. Ačkoliv do země vstoupí s těmi nejlepšími úmysly, jejich mise začne brzy vyvolávat napětí. Přítel se obrací proti příteli a do pohybu se dávají události, jež pro jednoho z členů týmu skončí tragicky!

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Fantastic Four: Authoritative Action , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fantastic Four: Rozhodná akce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

ludek.n
10.01.2023 4 z 5

Souboj mezi Fantastic Four a Dr. Doomem neskončil pro nikoho bez vážných následků. Victor von Doom skončil v pekle, království Latvera je bez vládce ohrožováno svými sousedy a Fantastic Four i když navenek stále vypadají jako tým, uvnitř to pořádně skřípe a Reed Richards se pro tuto chvíli rozhodl jet po své vlastní koleji. Problémy se do Latvery hrnou ze všech světových stran a je úžasné, jak mistrně a zkušenou rukou je Mark Waid kočíruje. Příběhová linie je pořádně sevřená a soustředěná na základní reálie, nikam neodbíhá ani se nekroutí po kdejakých odbočkách, nýbrž si jde přímo a neochvějně za svým. Nic to neubírá na působivosti, spíše naopak. Je to komplexní příběh a nápadů mají autoři na rozdávání, jak scénárista Mark Waid, tak oba kreslíři Howard Porter (nakreslil prvních šest sešitů) a Mike Wieringo (nakreslil zbylé tři sešity). Všechny ty temné emoce (protože veselo tu rozhodně není a svůj pověstný humor ztratil snad i modrooký Thing, o Reedově frustraci ani nemluvě) zpod jejich tužek doslova odlétávají a vlévají se do nejúžasnějších panelů, jaké jsme kdy měli možnost v cyklu Fantastic Four vidět. Ostatně i finálové rozuzlení je dostatečně originální a překvapivé, aby člověka povzneslo nad rámec obyčejného vyprávění.

1972Sixo
19.09.2021 4 z 5

Milé prekvapenie o anexii Latvery. Podobnosť so súčasným Krymom čisto náhodná. Na pretras príde aj neschopnosť OSN, NATO ba aj samotného Nicka Furyho. Zvláštne je vidieť smútok a nefyzickú bolesť kreslených hrdinov pri jednej tragickej strate. Nechýbal mi ani megalomansky akčný záver ale WTF záver som teda nečakal. To scenáristi mali voľno či čo? Koniec teda považujem za spackaný, presne takým tým WTF spôsobom ktorý patrí do iného druhu literatúry.


trudoš
07.03.2021 3 z 5

První půlka alba se mi líbila moc. Část, kdy Reed Richards obsadí panství Doctora Dooma jiskří napětím i podtextem pro Fantastickou čtyřku vskutku nevídaným. Je to něco nového, nečekaného a především neodhadnutelného až tak, že je člověk doslova přikován ke čtení, zvědav kam celá ta patálie ve finále povede. Jenže v okamžiku, kdy je Victor přiveden zpět z pekla, jen aby byl uvězněn někde jinde, celé vyprávění začne škobrtat podivně nevypočitatelnými krůčky. Scenáristické řemeslo prostě drhne. Už jen to, jak rychle se všichni z Reedovy dimenze dostanou, z ní dělá naprosto zbytečnou odbočku, Doomovo přeskakování do různých těl by mělo větší smysl, kdyby bylo nějak zajímavě využité a smrt jednoho z členů týmu by rozhodně byla efektivnější, nebýt spektakulárního zásahu pánů tvůrců. Aneb: „Proč jsou zabíjeni hrdinové, když nevydrží pod drnem co pár čísel?“ Tohle tedy byl jeden z nejdiskutabilnějších návratů na scénu, jaké se mi kdy dostaly pod ruku. Mile poetické a zároveň trapně bezradné.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Fantastic Four: Rozhodná akce v seznamech

v Přečtených59x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x