Nové komentáře u knih Elisabeth Lambert Ortiz
Encyklopedie koření, bylinek a pochutin
„Tohle není encyklopedie, ale obyčejný paskvil , když někdo překládá knihu , která je určená pro český trh , měl by si něco o daném tématu něco v knize přečíst, ne každá kniha je určená pro český trh. Bylinky ubohost, chybí rozmarýn a další bylinky, (třeba pelyněk) ale dobrý do salátu je vratič :-) ,který je jedovatý pro vysoký obsah thujonu a od jeho užívání se dávno upustilo i v lékařství. Vratič se rozvěšoval kdysi do stájí , pro svůj zápach odpuzoval hmyz, který obtěžoval dobytek. Paní autorka uvádí 60 g vratiče do nákypu, nádivek. Neznám nikoho kdo by si do pokrmu nasekal monardu ( zavinutka) a pěstuje krkavec toten, z kterého su udělá omáčku k rybě. Houby to je taky něco rozeznáváme žampiony nerozvinuté, polorozvinuté, v plné zralosti a odrůdy s hnědými klobouky :-):-), smrž je pro svoji chuť sok lanýžů a další žvásty. Za desítky let kuchyni jsem nikdy nepotřeboval jako koření sassafras, orelán, ajowan a obejdu se bez něj i teď. Těchto lahůdek je v knize mnohem více, jedna hvězdička za povedené fotografie jinak odpad .“... celý text
— vvikingg
Encyklopedie koření, bylinek a pochutin
„Momentalne moje nejoblibenejsi kniha. Posledni dobou toho moc neprectu, ale tuhle beru do ruky kazdy vecer, listuju, uzivam si obrazky, a co me zrovna zaujme, to si prectu.“... celý text
— sarka-destiny
Elisabeth Lambert Ortiz knihy
2005 | Encyklopedie koření, bylinek a pochutin |
Žánry autora
Ortiz je 0x v oblíbených.