Nové komentáře u knih Monica Sanchez
Lahoda
„Velmi pekna kniha - zajimave postrehy a poznatky, na ktere jsem dosud v cesky psanych knihach nenatrefil. Autori maji sympaticky jemny humor. Vadily mi jen tri veci. Jako typicti Americani cpou do knihy osobni zazitky, coz s ohledem na tema je cestovani za kulinarskymi pozitky - pusobi to na me misty dost snobsky (fakt nepotrebuji vedet, jake vino a jaky dezert meli na ktere oslave). Poznamkovy aparat je prebujely. Rada poznamek byla velmi zajimava, ale minimalne tretina z nich byla mimo tema - treba jen "vtipny" postreh (ze v Lipsku je spousta primatologu). Mnohem vice bych ocenil poznamky pod carou, namisto neustaleho prelistovavani na konec knihy. Treti slabinou byl cesky preklad. Jako zoolog mohu posoudit, ze prekladatel casto netusil, o cem pise. Rejsek neni totez, co rypos (ani kdyz se poukazuje na rypacek), jak se mu do jedne vety vloudila namisto vrestana vyza je mi naprostou zahadou. Doslovny preklad "jiny druh malpy kapucinske" asi kazdemu ctenari s biologickym povedomim dost zvysi krevni tlak. Podobnych nesmyslnych preslapu je v knize nekolik desitek a vyrazne mi snizovaly pozitek ze cteni. Pokud ale nepatrite mezi choleriky, kteri maji v takove chvili tendenci jit knihu vratit do knihkupectvi jako zmetek, odmeni Vas cetba zajimavym rozsirenim obzoru :)“... celý text
— IHT
Lahoda
„Naprosto skvělá kniha, která vás nutí přemýšlet o tom, co jíte. Proč to tak chutná? Proč to tak voní? Jsou zde rozebírány chutě a jejich vývoj a k tomu je vše citované a doplněné o příklady. Kniha se příjemně čte a ocenila bych klidně i další díl, nebo další knihu na podobné téma.“... celý text
— bravefox