Nové komentáře u knih Pavel Drdel
Postní kuchařka: Od kořene po nať
„Od kořene po nať. Ha ha. "Miluju" zdravé recepty, které obsahují: vložte vývar. A kde ho mám vzít? Ještě, že mohu dát do tohoto zdravého receptu tu vysoce průmyslové zpracovanou kostku od vitany, kterou mam ve spíži. Trochu to kazí celé snažení, ale co už.
A když už se vracime k těm kořenům toho postního období, k jídlu našich předků, zkusíme to třeba receptem s garam maslala, nebo topinamburem. Protože i moje babička, stejně jako ta vaše, pocházela z jižní Asie.
A také je důležité to všechno hezky nafotit. Nevíte, co jsou sakra ty kulicky, co vypadaji jako velká hořčice a zdobí skoto Každé! jídlo, aniž by byly součástí receptu?“... celý text
— roso.mak
Postní kuchařka: Od kořene po nať
„Škoda, že Strakonice jsou tak daleko, protože to jak o jídle pan Drhel mluví (doporučuju rozhovor, na který odkazuje Chesterton), píše (doporučuju tuto knihu) bych chtěla vyzkoušet i naživo v jeho restauraci Sůl & Řepa.“... celý text
— momo01
Postní kuchařka: Od kořene po nať
„Vůbec to není marné. Pan Drhel je fajn člověk. Navnadil mě i k návštěvě jeho restaurace. Ta pokora vůči přírodě i potravinám ze všeho dost sálá, ať si o tom myslíme cokoli. Inspirativní zcela jistě. Jen mít trochu víc času na vyzkoušení . . . jistě se po Vánocích příští rok ještě potkáme . . .
Recepty řazené od zimy po podzim včetně sladké tečky a receptů na kvašení a zavařování.
Povedená kniha.
https://video.aktualne.cz/dvtv/drdel-jidla-si-nevazime-je-to-nefer-vuci-rostlinam-i-farmaru/r~3b43a246e32b11ec8b4e0cc47ab5f122/“... celý text
— Chesterton
Postní kuchařka: Od kořene po nať
„První kuchařka, kterou jsem přečetla od začátku do konce jako román. Okouzlil mě především způsob vnímání surovin, jejich maximální využití v souladu s přírodou.“... celý text
— i_vanička