Důvěrnosti z kuchyně vydání
Anthony Bourdain
Téměř před dvaceti lety se v časopise The New Yorker objevil neblaze proslulý článek „Než se pustíte do jídla, čtěte následující!“ od tehdy málo známého šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina. Svými postřehy o tom, co se děje za dveřmi kuchyně, nešetřil ničí chuťové buňky. Článek vyvolal senzaci a kniha, jež díky tomu vznikla, dnes už klasické Důvěrnosti z kuchyně, se stala ještě větší senzací a úspěšným bestsellerem s více než jedním milionem vydaných výtisků. Bourdain se v ní upřímně zpovídá, je návykově jízlivý, naprosto nemilosrdný a nic nezatajuje. Jeho příběhy z kuchyně jsou šokující, odhalují drsné praktiky „vysoké kuchyně“, ale jsou i vtipné, zábavné… a pravdivé. Bourdainovy vzpomínky na léta strávená v restauratérství nyní vycházejí rozšířené o dosud nepublikovaný materiál. Jistě vás nadchnou Tonyho ručně psané poznámky, zaujme rozhovor s jeho editorem a s chutí se začtete do předmluvy Érica Riperta, kuchaře, autora a televizní osobnosti specializující se na francouzskou kuchyni.... celý text
Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: 2021 , Slovart (CZ)Originální název:
Kitchen Confidential, 2000
více info...
Vydání dle jazyka (4)

Důvěrnosti z kuchyně
2021,
Slovart (CZ)

2021,
Tympanum

2012,
Slovart (CZ)

2005,
Slovart (CZ)
Autorovy další knížky
2012 | ![]() |
2017 | ![]() |
2006 | ![]() |
2009 | ![]() |
2007 | ![]() |