Hesonit Hesonit diskuze u knih

☰ menu

Hastrman Hastrman Miloš Urban

@Ivan Kučera
Ano.

16.02.2023


Držet břitvu na tepu doby Držet břitvu na tepu doby Adam Pýcha

Touto diskuzí jsem překvapena.
Nedávno jsem četla Druhou čanci, a protože je pěkná, mrkla jsem sem. Název Držet břitvu na tepu doby je totiž zajímavý.
Každý, kdo něco publikuje ve veřeném prostoru, se vydává všanc. Tuhle jsem četla na FB příspěvek jedné začínající autorky, která se ptala, jestli je normální, že čtenáři píšou autorům (takže opačná situace). Dostává prý spoustu hnusných zpráv kvůli LGBT tematice, kterou zpracovává a ani ještě nevydala, a pak spoustu rad, jak měla svoji první knihu zakončit. To je normální? - Podle mě ne. Stejně tak by nebylo normální, kdyby někdo na FB vypublikoval fotku svého dítěte (je to přece veřejné) a někdo mu napsal, že dítě vypadá jako kretén a je škoda, že dýchá, jí a dělá na planetě svinčík (tak se ale v jádru chovají "odpaďáci" k autorům).
Dobře, nelíbí se vám dílo, ale je nutné nadávat autorovi do Buzz(i) Markeťáků a navážet se do jeho vzhledu. Co to jako je? Vám ten člověk něco udělal, Ellie01? Není škoda ze sebe, nadějné básnířky, dělat hulváta a snižovat se na úroveň diskutérů z Novinek.cz? Mně to škoda přijde...
P.S. A jen tak mimochodem, i Urban chytil nějaké ty odpady... Což je trapný, protože minimálně po jazykové stránce, je skvělý.

16.02.2023


Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Jak byste přečetli foneticky jméno jednorožce Ihuarrauquax?
Já /Iüarókó/...
Řada jmen je pro mě opravdu strašná...

07.04.2020