Kváskování. Recepty z kvásku diskuze
Daniela Rau , Naty Žúreková Štefková
Kniha plná báječných jídel, která už jen od pohledu dokazují, že kváskovat se vyplatí. Najdete v ní recepty od odbornic a aktivních kváskových pekařek ze Slovenska i z Čech. Kniha je vhodná pro všechny, kteří mají problémy s trávením, alergie, intolerance nebo vyhledávají kvalitu a zdravý životní styl. Začátky nahrazování kvasnic kváskem jsou často obdobím plným otázek, na které potřebujete znát odpověď, aby vaše kváskové dílo vyšlo tak, jak má. Jenže jak se máte vyznat v různých informacích na internetu, které se od sebe liší? Už nemusíte hledat, v této kuchařce najdete o kvásku a kváskování vše od A do Z. :-) V knize najdete pestrou paletu 65 sladkých i slaných jídel upečených, uvařených nebo usmažených pomocí kvásku. A protože kváskování je vhodné i pro celiaky, v knize je i samostatná kapitola úžasných bezlepkových chlebů a jiných jídel. Kniha je určena nejen pro všechny, kteří už kváskujete a chcete se dozvědět nové a osvědčené recepty z kvásku, ale i pro úplné začátečníky, kniha vás naučí, jak snadno a dobře kváskovat. Perfektní je, že v knize kromě množství zajímavých receptů najdete i návod, jak si svůj kvásek založíte, jak se o něj máte starat, dále tipy a triky při práci s lepkovým i bezlepkovým těstem, ba dokonce i popis chyb chleba a kvásku, které mohou při pečení nastat. V receptech je všechno pěkně a postupně vysvětleno, dokonce i s fotkami postupu, abyste věděli, jak má těsto průběžně vypadat. Jednoduše shrnuto: konečně komplexní kniha zaměřená na kvásek a kváskování. V této unikátní kuchařce najdete následující: 65 receptů z kvásku Bezlepkové recepty z kvásku Jak udělat kvásek Jak pečovat o domácí kvásek Celá výroba kvásku Příprava kvásku před pečením Chyby chleba a kvásku během pečení Kvásek a jeho zdravotní účinky Historie kvásku Zajímavosti o kvásku Další tipy a triky při pečení a vaření s kváskem... celý text