Kváskování. Recepty z kvásku podobné
Daniela Rau , Naty Žúreková Štefková
Kniha plná báječných jídel, která už jen od pohledu dokazují, že kváskovat se vyplatí. Najdete v ní recepty od odbornic a aktivních kváskových pekařek ze Slovenska i z Čech. Kniha je vhodná pro všechny, kteří mají problémy s trávením, alergie, intolerance nebo vyhledávají kvalitu a zdravý životní styl. Začátky nahrazování kvasnic kváskem jsou často obdobím plným otázek, na které potřebujete znát odpověď, aby vaše kváskové dílo vyšlo tak, jak má. Jenže jak se máte vyznat v různých informacích na internetu, které se od sebe liší? Už nemusíte hledat, v této kuchařce najdete o kvásku a kváskování vše od A do Z. :-) V knize najdete pestrou paletu 65 sladkých i slaných jídel upečených, uvařených nebo usmažených pomocí kvásku. A protože kváskování je vhodné i pro celiaky, v knize je i samostatná kapitola úžasných bezlepkových chlebů a jiných jídel. Kniha je určena nejen pro všechny, kteří už kváskujete a chcete se dozvědět nové a osvědčené recepty z kvásku, ale i pro úplné začátečníky, kniha vás naučí, jak snadno a dobře kváskovat. Perfektní je, že v knize kromě množství zajímavých receptů najdete i návod, jak si svůj kvásek založíte, jak se o něj máte starat, dále tipy a triky při práci s lepkovým i bezlepkovým těstem, ba dokonce i popis chyb chleba a kvásku, které mohou při pečení nastat. V receptech je všechno pěkně a postupně vysvětleno, dokonce i s fotkami postupu, abyste věděli, jak má těsto průběžně vypadat. Jednoduše shrnuto: konečně komplexní kniha zaměřená na kvásek a kváskování. V této unikátní kuchařce najdete následující: 65 receptů z kvásku Bezlepkové recepty z kvásku Jak udělat kvásek Jak pečovat o domácí kvásek Celá výroba kvásku Příprava kvásku před pečením Chyby chleba a kvásku během pečení Kvásek a jeho zdravotní účinky Historie kvásku Zajímavosti o kvásku Další tipy a triky při pečení a vaření s kváskem... celý text
Podobné knihy (9)
Pečeme s kváskem a kvasnicemi od A do Z Růžena PřibylováČasto slýcháme, že kynuté těsto znamená moc práce, že je to těžké a nestojí za to se do toho pouštět. Ale jedná se o kuchařský předsudek, jako i u jiných jídel i tady existují různé varianty a způsoby. Takže každý si můž... více
Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím Iva Trhoňová
"Pečení s kváskem nebo s droždím není žádná věda" Připravit domácí pečivo není složitá věc. Nechte se autorkou provést světem pečení z kvásku i z droždí. V knize najdete všechny potřebné informace: Jak si připravit kvás... více
Kvásková kuchařka: Chleba - pečivo - sladkosti - vaření Jana Berková
Kvásek je zázrak! Kuchařka je pro začátečníky i pokročilé. Dozvíte se vše o kvásku, surovinách, je zde fotopostup přípravy a pečení chleba. Spousta pestrých snadných receptů na chleba, pečivo slané i sladké a hlavně na v... více
Pečeme z kvásku s lepkem i bez lepku Lenka Žák
Lenka Žák – Biolenka se zabývá vědomým vařením a čtenářům své první knihy dokázala, že se dají šetřit peníze, zdraví i příroda maximálním využitím navařených surovin. V nové kuchařce Pečeme z kvásku, která navazuje na... více
Jednoduché recepty z kvásku Zoltán Liptai
Pravý chlieb sa pečie s kváskom, aj keď jeho príprava je časovo náročnejšia, než ako keby sme pracovali s droždím. Je dôležité si správne zadeliť čas medzi kváskovaním, miesením a pečením. Chlieb a pečivo z kváskového ce... více
Kváskovanie 3. Čarujeme s kváskom Daniela Rau
Vysoká škola kváskovania vhodná aj pre začiatočníkov. Tak by sa dala opísať unikátna kniha od autoriek bestsellerov Kváskovanie 1 a Kváskovanie 2. Tretia kniha Kváskovanie 3 vás naučí vyčarovať až 69 overených receptov z... více
Kváskovanie 2. Poklady z vašich kuchýň Daniela Rau
Pokračovanie bestselleru o kváskovaní, ktorý prináša ďalšie recepty plné chute a vône na naše stoly. Slovenské i zahraničné odborníčky a profesionálne pekárky v kváskovaní odokrývajú svoje recepty, ktoré sú rodinnými pok... více
Kouzlo kvásku Dagmar Lužná
Domácí pečení chleba – pro spoustu lidí zpočátku něco naprosto nepředstavitelného. V momentě, kdy si však upečete svůj první chleba s použitím vlastnoručně vedeného tradičního kvásku, tak jste zvítězili. Velmi jednoduchá... více
Domácí kváskové pečení Gabriela Hradecká
Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Používá tradiční pomůcky – lopaty na sázení chleba d... více