Domácí kváskové pečení
Gabriela Hradecká
Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Používá tradiční pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů – žitnou, pšeničnou, špaldovou, grahamovou. Semínka do zápary i do těsta. Toto umění předá i vám. V této knize vás také naučí, jak se starat o kvásek, jak si při přípravě rozvrhnout čas a samozřejmě tam naleznete i recepty na lahodné pečivo.... celý text
Přidat komentář
Vyzkoušela jsem už takřka všechny chleby z knihy a výborné. Jednoduché a chutné recepty, za mě doporučuji
Před časem jsem objevila kouzlo pečení kváskového chleba, ale přece jen to mělo určité nedostatky. Spoustu věcí mi objasnila kniha paní Hradecké. Díky za rady.
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2016 | Domácí kváskové pečení |
2018 | Bezlepkové kváskové pečení |
2023 | Upeč si svou lásku z kvásku |
Sice tu nebylo moc věcí, na které by mi autorka odpověděla, ale musí se vzít v potaz, že tato pekařská knížečka nemá ani sto stránek. V čem mi ale paní autorka vyšla vstříc, bylo to, že mi pomohla s vymezením kváskového rozvrhu a prozradila mi, co je to zápara :).