Nejen zelenina diskuze
Martin Jiskra
53 receptů, které obsahují postupně jarní, letní, podzimní a zimní zeleninu či ovoce. Všechny použité suroviny jsou běžně k dostání. Připravit si můžete krémové polévky, zeleninové předkrmy, hlavní jídla nejen zeleninová, ale i masová a konečně i sladké dezerty. A protože jíme nejen ústy, ale také očima, věnoval autor zvláštní pozornost prezentaci jídla na talíři. To pro vaši inspiraci, aby se podávání jídla u vás doma stalo nezapomenutelným zážitkem. K jídlu je důležitý také nápoj. Sommelier Dušan Piederman se ve vínech vyzná a k zeleninovým pokrmům vybral harmonicky ladící chutě ověřených vín. Při přípravě hostiny tedy rozhodně věnujte čas nákupu doporučených vín, která udělají neopakovatelnou tečku za pohoštěním. Přestože je v současné době v obchodech po celý rok široký výběr ovoce i zeleniny bez ohledu na jejich sezonu, připravil autor řazení podle ročních období. Základním hlediskem byl fakt, v jakém období je jedna z hlavních surovin použitých v receptu na svém přirozeném vrcholu, je připravena na distribuci k zákazníkům a je také finančně výhodná. Vyberte si např.: Jaro Plněné kuřecí stehýnko v bramborovém hnízdečku na smetanovém rizotu, chřestové ragú s červenou řepou a slzičky kari oleje Čokoládový dortík s vůní červené řepy a meruňkovým sorbetem Kedlubnové pyré s jablečným salátem, fenyklovou omáčkou a hořčicovým octem Nákyp z modrého sýra na fíkovém korpusu s teplou šťávou z hroznového vína Ochucené oleje - domácí výroba Léto Smažené rýžové noky s hermelínem na lůžku míchaných čerstvých salátů s tomatovým dresinkem Chlazená okurková polévka s melounem a jablečnou slámou Jemný závin s listovým špenátem a pravými hřiby Kuřecí ragú zapečené v broskvi s modrým sýrem, míchaný salát z čerstvých zelených listů Podzim Řez lososa v protkaném kabátku ze dvou druhů zeleniny, tmavá omáčka z černých oliv a ragú z hlívy ústřičné Brambora plněná smetanovými bramborami se sýrem a liškami Kukuřičné lívance a hráškové lusky s jablečným džusem Křehká nádivka ze žluté dýně, pečené jehněčí kotletky, máslové kaštany a omáčka z teplých brusinek Houbový nákyp, celerový vývar s vůní kmínu a smažený česnek Zima Mrkvový knedlík s kedlubnovým zelím, pečené bažantí stehno plněné borůvkami a přelité tmavou omáčkou Řez tuňáka, podušená čekanka s mandlovým krémem a opečený citron Pórková krémová polévka se smetanou, tvarohové hrudky s tomaty a naklíčeným lnem Kornoutky kukuřičných listů plněné masovou směsí s klínkem máslové kukuřice... celý text
Diskuze o knize (0)
Přidat komentářŠtítky knihy
ovoce zelenina polévky kuchařské recepty zeleninové recepty
Autorovy další knížky
2001 | Moderní česká kuchařka |
2011 | Dvanáct chutí roku |
2006 | Nejen zelenina |
2022 | Recepty ze zájezdního hostince |