Radost z jídla diskuze
Vladimíra Strnadelová , Jan Zerzán
Vše, co jíme, co děláme a v co věříme, ovlivňuje zpětně naše zdraví, štěstí a náš život. Publikace Radost z jídla objektivně a bez nadsázky seznamuje čtenáře se zásadami správného a zdravého stravování, podává jednoduchý a srozumitelný návod, jak efektivně a tvořivě změnit či rozvinout životní styl a stravovací zvyklosti. Kniha Radost z jídla zároveň podává návod k prevenci a léčbě. Autoři se kromě vlivu lepku na lidský organismus zabývají problematikou zdravé výživy při onemocnění diabetem a onkologickými onemocněními, zdravé výživy při problémech s imunitou, alergiemi či plísňovými onemocněními. Nově je kniha Radost z jídla v tomto 6. doplněném vydání rozšířena o základní léčebné prostředky - obklady a léčebné nápoje, které jsou nejen popsány, ale i názorně ukázány na DVD. Do části o pohybu je zařazeno cvičení Qi Gong, které je rovněž předvedeno na DVD. Kapitoly o léčbě jednotlivých nemocí byly aktualizovány o nejnovější pohledy a léčebné přístupy. Zařazena je i nová kapitola pojednávající o půstech a očistných kúrách. Stejně tak byly do knihy doplněny další praktické recepty. MUDr. Vladimíra Strnadelová, narozená v roce 1959 v Uherském Hradišti. Vystudovala medicínu na fakultě Všeobecného lékařství v Olomouci a po promoci pracovala několik let jako lékařka neurologického oddělení v Uherském Hradišti. Postupně se začala zabývat alternativní medicínou, studovala akupunkturu, homeopatii, čínskou medicínu u nás i na nejrůznějších světových pracovištích. Od roku 1993 se věnuje přírodní medicíně a má svou soukromou lékařskou ordinaci v rámci Institutu přírodní medicíny v Praze. Spolu se svým přítelem, nyní manželem Janem Zerzánem, se zabývají dietologií, kterou studovali na stážích v zahraničí, a své poznatky i osobní zkušenosti uplatňují při své praxi v ordinaci přírodní medicíny. Jan Zerzán, narozený 1947 v Litomyšli. K přírodní medicíně a dietologii ho přivedlo před 30 lety vlastní onkologické onemocnění. Pro neúspěch klasické medicíny začal aplikovat změnu stravy a životního stylu u sebe i své rodiny. Došlo tak nejen k jeho vyléčení, ale i k vyléčení jeho dětí, které měly imunitní problémy jako alergie, astma a atopický ekzém. Od té doby se věnuje studiu stravy a aplikaci všech získaných zkušeností ve své poradně v rámci Institutu přírodní medicíny v Praze. Autoři knihy společně pořádají mnoho přednášek po celé republice a pohybové kurzy pro jednotlivce i celé rodiny. Jsou autory článků do nejrůznějších časopisů a vystupovali v mnoha televizních i rozhlasových pořadech. Úryvek z úvodu: Již několik desítek let usilujeme o to žít zdravě. Snažíme se, aby náš život probíhal co nejzdravěji a nejšťastněji. A tak, jak už to bývá, klade nám život do cesty neustále nějaké překážky. Zkoušíme je překonávat co nejlépe. Vždy to pro nás znamená také novou zkušenost, která nás posouvá dál. Žádný život není bez problémů, ať zdravotních či jiných, ale na nás je, abychom se z nich poučili. Proto je třeba brát každý problém jako výzvu, která nás vybízí k nápravě. A tak rovněž přistupujeme i k našim pacientům, snažíme se zjistit, co není v jejich zdraví a těle v pořádku, a pomocí přírodních léků je napravovat. Hlavně však dbáme na to, aby lidé odhalili a napravili skutečné příčiny těchto problémů, upravili stravu, změnili potraviny a životní styl. Jen tak totiž podpoříme ochranné a regulační systémy těla a postupně uvedeme organismus do nejlepšího možného stavu, který u toho kterého člověka jde. (...) Za víc než dvě desítky let, co léčíme přírodní medicínou, změnou stravy a životního stylu, naší ordinací prošlo mnoho pacientů. Z jejich nemocí, léčení, úspěchů a neúspěchů jsme se hodně naučili a mnohé pochopili... Ověřili jsme si na nich i na sobě, že žádná nemoc nemá jen jednu příčinu, je to vždy celý soubor příčin, z nichž by žádná sama o sobě problém nevyvolala, ale když se sejdou dohromady, tak může nemoc propuknout. Tento soubor příčin je u každého člověka jiný, zahrnuje vrozenou dispozici, více či méně zatížený imunitní systém, stravu, životní styl, stres, toxické zátěže, viry, bakterie, plísně... A tak bychom mohli pokračovat dál a dál. Čím více těchto příčin odstraníme, tím máme větší šanci, že se organismus vyrovná a nemoc odejde.... celý text
Diskuze o knize (0)
Přidat komentářŠtítky knihy
vegetariánství příručky makrobiotika kuchařské recepty zdravá výživa prevence onemocnění lidské zdraví