Tajnosti francouzského pekaře diskuze
Peter Mayle
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248138/mid_tajnosti-francouzskeho-pekare-T8B-248138.jpg
4
37
37
V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny „Chez Auzet“ v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až po kořeněné, olivové či vinné chleby, tento britský milovník Francie a její kuchyně nás seznamuje s jednoduchými a podrobně vysvětlenými recepty, postupy a tipy pro domácí pečení, jež doplňuje lidovými rčeními, humornými historkami a stručnou historií čtyř generací této rodinné pekárny, kde „pečení a konzumaci chleba povýšili na úroveň náboženského obřadu".... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2015 , ArgoOriginální název:
Confessions of a French Baker, 2005
více info...
Diskuze o knize (0)
Přidat komentářAutorovy další knížky
2005 | Rok v Provenci |
2006 | Dobrý ročník |
2004 | Navždy Provence! |
2007 | Andělské vodopády / Černé slunce / Dobrý ročník / Orbit |
2004 | Hotel Pastis |