Tajnosti francouzského pekaře přehled

Tajnosti francouzského pekaře
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248138/mid_tajnosti-francouzskeho-pekare-T8B-248138.jpg 4 37 37

V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny „Chez Auzet“ v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až po kořeněné, olivové či vinné chleby, tento britský milovník Francie a její kuchyně nás seznamuje s jednoduchými a podrobně vysvětlenými recepty, postupy a tipy pro domácí pečení, jež doplňuje lidovými rčeními, humornými historkami a stručnou historií čtyř generací této rodinné pekárny, kde „pečení a konzumaci chleba povýšili na úroveň náboženského obřadu".... celý text

Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Argo

Confessions of a French Baker, 2005

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajnosti francouzského pekaře. Přihlašte se a napište ho.

Luigi1
05.06.2023 5 z 5

Chuťové žlazy mi nedají pokoj při čtení této knihy

Jája92
10.04.2020 4 z 5

Knížka se čte velmi rychle neboť obsahuje především recepty na tradiční francouzské pečivo,ale je doplněná o poznatky autora o rodinném pekařství a zajímavostech pečiva. Kniha obsahuje také kresby. Milá knížečka na oddechové čtení.

AndreaP.
13.01.2019 5 z 5

Je to nádherná kniha. Dýchá z ní kouzlo, atmosféra daného místa, je z ní cítit přátelství mistrovského pekaře Gérarda Auzeta a spisovatele Petera Mayle, který již bohužel zemřel. Má nádherné ilustrace, a po jejím přečtení jsem si sedla k internetu a vyhledala si fotky onoho pekařství. Krásný - dá se říct i příběh tohoto úžasného řemesla, jakým je pekař. A recepty, které v knize najdeme, tak ty doslova lákají k vyzkoušení. Kniha mě velmi oslovila a vůbec mi nevadí, že je psaná "na zakázku", jak někdo uvádí v recenzích, spíše naopak, o to bližší mi asi je.

Připravované knižní novinky (6. - 10.7.)

08.07.2015

Kniha Tajnosti francouzského pekaře v seznamech