Bazar na Databázi knih
Tak vycházel jsem z předpokladu, že lidi ve svých profilech nemají potřebu lhát... :-) Ale asi máš pravdu... Já sám teda zatím na tyhle mylné informace nenarazil, tak proto mě to napadlo. Je fakt, že tuším při registraci je jihočeský kraj vyplněný automaticky, tak si to dost lidí pak ani nezmění... Tak se teda omlouvám za svou myšlenku, na druhou stranu mám radost z toho, že jsem někomu vyloudil úsměv na tváři... :-)
Mně se to zobrazení kraje primárně nezdá jako špatný nápad. Pokud bych viděla, že knihu nabízí za přibližně srovnatelnou cenu někdo ze stejného kraje, určitě bych nejdříve rozklikla jeho profil, abych si to ověřila. Už se mi stalo (byl to nejaký sci-fi thriller), že v bazaru bylo víc jako 10 nabídek a já se tupě proklikávala k informaci, jestli někdo není ze stejného kraje/města. A byl, ale až hoooodně vzadu. ;) Hezký den.
Může mi tu prosím někdo poradit jak postupovat, když jsem si zaplatila na bazaru knihu a prodávající se už od 7.8. neozývá, ani nebyla od té doby přihlášena? Má 20 kladných hodnocení, tak nechápu, co se děje.
Díky Míša
Chtěla bych reagovat na příspěvek uživatelky Notburga, byť je už starý přes půl roku. Ale nic novějšího k tématu jsem nenašla. Myslím, že není dobré, že tady člověk nemůže reagovat na hodnocení tzv. zpětnou vazbou, napsat prostě komentář hned pod něj. Takhle si totiž může každý napsat o tom druhém co chce a jestli se to zakládá na pravdě nebo ne, to já už nikomu vysvětlit nemůžu, protože ne každý už bude číst nějaké moje vysvětlení na profilu toho dalšího uživatele.
to Koka: Myslím, že časově někdy krátce po Vašem příspěvku jsem se toto rozhodl zrušit a hodnocení uživatelů je možné několik měsíců i od nováčků. Dále jeden čas zlobilo upozornění, takže když jste někoho ohodnotila, jemu se to v upozorněních neukázalo a pokud si svá získaná hodnocení neprohlédl cíleně sám, nevěděl o nich. Nyní je situace s množstvím hodnocení mnohem lepší.
to Šárka5875: Souhlasím s Vámi a napravím to. Možnost reakce zavedu!
Jsem tu prvně, stěhovala jsem se a mám několik banánovek knih k prodeji, dá se prosím nabídnout celý seznam, či skutečně musím po jedné zadávat? Děkuji. Gabi
Krupice: Nepotěším vás, ale opravdu byste měla každou knihu po jedné zadat, resp. knihu v databázi vyhledat a přiřadit svůj inzerát - pokud tu kniha ještě není, musíte její záznam nejdřív vytvořit a pak až lze přidat inzerát. Není to tak hrozné, nebojte, někteří uživatelé nabízejí v bazaru stovky knih bez problémů :) Jednou se mi stalo, že nějaký uživatel rozesílal soukromou zprávou nabídku na seznam knih k prodeji (kdo měl zájem, napsal mu svůj e-mail a pak dostal tabulku v excelu), ale nevím, jaký to mělo úspěch.
Odjíždím na tři týdny mimo domov a nerada bych, aby si případní zájemci o koupi mysleli, že jsem se na ně vykašlala. Nebyla by nějaká možnost uveřejnit takovou "omluvu" třeba někde u profilu?
akludad - a co ti brání napsat to na svůj profil? Já jsem tam, do svého také napsala, že po dobu rekonstrukce bytu nemám některé v bazaru nabízené knihy po ruce a že se případným zájemcům ozvu později. Problémem není nemožnost napsat to do svého profilu, ale spíše to, zda si to někdo přečte.
Text příspěvku byl upraven 06.09.14 v 19:12
Pěkný den. Nechci rozhodně prudit..... . všiml jsem že v bazaru prodávají knížky i nezletilý čtenáři. Nápovědu jsem četl, na základě obou účastníků. Je to potřeba vypilovat? Děkuji za vysvětlení, snad nebudu za troubu ;). Pokud jsem odpověď přehlédl, omlouvám se.
Vím, že už se to výše řešilo, ale závěru jsem se nedopátrala. Ráda bych využívala více bazar zde na DK, ale ...
...vzhledem k poměru výše poštovného a ceny knihy dávám přednost osobnímu předání. Znamená to často úmorné proklikávání jednotlivých inzerátů u knížek a následně profilů, kde naleznu-li někoho ze stejného kraje, čekám na odpověď, zda je možné knihu osobně předat v konkrétním městě.
Bylo by možné umožnit prodávajícímu zadat na profilu informaci s možným místem předání, která by v přehledu nabídek u konkrétního titulu byla viditelná? Plus zveřejnit alespoň kraj, má-li ho uživatel uvedený v profilu. Mám na mysli pouze možnost uvést tuto informaci, nikoli povinnost. Jednoduše umožnit uživateli s nabídkou vyplnit místo a odkliknout souhlas se zveřejněním údaje u inzerátu.
Pak bych též velmi ocenila, pokud by ze seznamu "chci si koupit" mohly být vygenerovány knihy, které se nabízí na bazaru. Systém zadání poptávky, který mě zahltí zprávami a někteří, na jejichž nabídku bych neodpověděla, se pak mohou cítit dotčeni, mě neoslovil.
S tím souvisí i další návrh. Někteří uživatelé zde nabízejí hromady knih, které nelze třídit - velmi by mi pomohlo, pokud bych v seznamu měla označené či přednostně viděla knihy, které si chci koupit.
Berte, prosím, příspěvek jako návrh, nikoli stížnost na kvalitu DK. ;) Jsem nadšená, že tyto stránky fungují a stále se vyvíjejí. Jsou-li mé návrhy nereálné, pochopím. ;)
Hezký den.
Už ma to fakt nebaví ....
Web permanentne meni cenu knih v bazare
z 1 eura spravi 100 eur
z 2.40 eura spravi 240 eur
pred mesiacom som vsetko poopravoval, ale teraz ked vidim, ze su tam uvedene nezmysly, koncim s pridavanim knih do bazaru.
Vyzeram ako dement, ktory predava knihy za 200 eur /kus.
Vdaka. Stacilo ....
P.S.: že je to nejaky BUG som pisal cca pred mesiacom, ako vidim, nik na to nereagoval
že si nerobim kozy svedčí i tento inzerat od ineho pouzivatela
http://www.databazeknih.cz/bazar-knih-detail/madarcina-pre-samoukov-302094
Ak dam 2,40 €, zmení mi to automaticky na 2.40 €
a o den, dva tri neskor to system zmeni na 240 €
a opakujem, nie je to len môj problém, ale problém userov z SK, ktorí zadávajú hodnoty knihy v eurách
Text příspěvku byl upraven 27.09.14 v 17:49
teď teprve jsem si všimla nové funkce u bazarových knih a to je - bazarové knihy stejného autora - moc chválím, to je báječný nápad.
Dnes se nějak změnila stránka Databáze, takže v bazaru není vidět u jednotlivých knih spisovatel, což mi hodně chybí.
Také se nepozná, když mi nějaký zájemce napíše o knihu, o kterou knihu se vlastně zajímá. Musím najet do Rozpracováno, abych to zjistila. Nevím, jestli je to jen dočasný "výpadek" stránky, nebo nové nastavení. Každopádně je to změna k horšímu.
Veľmi by som uvítal, ak by bolo možné knihy v bazáre radiť/filtrovať podľa krajov, prípadne aspoň podľa meny (EUR/CZK).
V bazári by som sa totiž primárne rád prehrabával v knihách, kde je aspoň mizivá šanca, že knihu si budem môcť prevziať osobne, respektíve, že sa budem prehrabávať primárne medzi knihami, ktoré predáva užívateľ zo Slovenska.
Vložit příspěvek