Postava hledá autora - pomozte jí!
Co takhle pěkně celé:
Statečný Cibulka vymyšlený Gianni Rodarim a skvěle nakreslený Ondřejem Sekorou
Myslím že jsem obecně dost ukecaná, tak snad mi můžeš odpustit dvouslovnou odpověď (zvlášť když je správná ;-))
Ale že jsme nakousli hezky ilustrované hrdiny, mám tu taky jednoho:
Je to sice pěknej sígr, ale když se nakonec celá jeho rodná vesnice složila na cestovní náklady do Ameriky, aby ulevila ubohým rodičům, jeho maminka prohlásila že ho mají rádi takového jaký je.
reader.007: Aspoň autorovo jméno by se mělo uvádět celé, autoři v místních hádankách si to jistě zaslouží (navíc někdy může dojít k nedorozumění v případě stejných příjmení, známých i méně známých autorů).
Tak já jsem nemohla dlouho přijít ani na jméno knihy, když se ve mně před nedávnem zachvěla vzpomínka na Albatrosí lamino čtvercové knihy...
jejdanánku, co si autoři zaslouží... podstatný je, že reader uhádla. Netřeba vypisovat dvoustránkovej formulář se všemi osobními údaji autora a postav. Tak nezdržujte, jedeme dál.
výborně, pokračuješ...
mimochodem soukromá: přesně tu mám doma :-)
Text příspěvku byl upraven 30.11.16 v 21:23
Jsou tři, vlastně nejdříve dva. Ale protože ten malý chlupatý vyvádí neplechy a neposlouchá, je potřeba přivolat třetího, aby ho zklidnil. Jak se jmenuje ten třetí?
Bodejť by mi to netrklo - zadávala jsem stejnou hádanku zde před dvěma týdny ;-)
Kde jsou dámy sečtělé, které se nenarodily včera? Pro ně by to měla být hračka - neuklízejte, nenakupujte, nevařte a nepečte, nýbrž odpočívejte a hádejte (a třeba s touhle hádankou se vraťte do dob dávno minulých) :-)
bamba: 12 čerstvých vajec má být "Nejtvrdošíjnější hrdinka série od významné domácí autorky."?
Podmínku nenarozenosti včera splňuji, o sečtělosti začínám ve zdejší společnosti poněkud pochybovat ;).
Co se týče sérií, napadá mě jedině Vlasta Javořická, ale od ní jsem bohužel nic nečetla.
Opravdu nikoho nenapadne KLASIKA o nejtvrdošíjnější hrdince (je to v názvu každé z celkem 4 knih vyjadřujících pak také, jak hrdinka stárne...).
Autorka je mimořádně důležitá v české literatuře jako básnířka, prozaička, libretistka a překladatelka, autorka knih pro mládež, průkopnice ženského hnutí...
I když to zrovna tuto mini-sérii kdekdo dneska nečte (první díl vyšel před 130 lety, ostatní mají datum vydání 1900), určitě je to v obecném povědomí ;-)
Sláva - zajímavé, že ty nejsnazší a zcela průhledné hádanky tady obecně dávají nejvíc zabrat.
Předávám pole - zadává Hraboshka.
Budeme hledat postavu, která sdílí jednu vášeň s nejslavnějším detektivem. Obětovala se pro své přátele (ačkoli kdyby nešlo o knihu, ale o hru, dalo by se říct, že se naopak zachovala neférově - když konečně přišel pořádný bossfight, na ostatní se vykašlala a sama si nahamounila všechny expy...). Tak se snažte :)
Vložit příspěvek