Postava hledá autora - pomozte jí!
A máte mě. :-) Malý princ doma pěstoval růži a vytrhával baobaby. Cestoval vesmírem, tak jako Arthur Dent, a setkával se hlavně s lidmi a zvířaty (liška, had).
Jen nemáme ve zvyku přemýšlet o Malém princi jako o cestovateli, přitom ten zcestoval planet...
ZajDa37 vymýšlí hádanku.
Ještě doplním Antoine de Saint-Exupery. Ale musíte chvíli počkat, než něco vykoumám :)
Autora hledá muž, na jehož mládí vzpomíná manželka takto (jména obou manželů jsou z pochopitelných důvodů z textu vynechána):
"Můj manžel plkává dosti často," pravila paní ... , "ach, je mi to snášeti od sedmnáctého roku, neboť vězte, že jsem se provdala mláda. Ano, mohla jsem voliti mezi lepšími chlapíky, než je mistr, avšak ... zbil ženichy a zmocniv se klíčů, jež jako s uděláním se hodily k mým dvířkám, obtěžoval mě tak dlouho, až bylo nutné slaviti svatbu. Je to pravda, ... býval velmi zamilován a velmi zdráv, chci se vsaditi, že toho měli ti kluci dost, když je zmlátil.
Paulett199 má babu. To bylo rychlý!
Vlastně autora hledá pan Důra - ale dejme tomu... ;)
Text příspěvku byl upraven 03.12.16 v 15:20
Svého autora hledá svérázný,značně vynalézavý,nešťastně zamilovaný puberťák.
To by mohl být Danny z "Prima sezóny", hledající J. Škvoreckého.
Text příspěvku byl upraven 03.12.16 v 17:43
artemis fowl ? Dostatočne vynaliezavý, ale nie dostatočne nešťastne zamilovaný.
Ano,je to tak...soukroma,vy to obvykle zachráníte :-). Já jsem si myslela,že to bude lehká hádanka...
Rozmařilec, a přesto zachránce lidu, takový je folklorní hrdina jiného národa, kterého nám přiblížil skvěle náš slavný bard. A i když tento hrdina není jedinou zajímavou a známou postavou celého díla, má tak neodolatelně roztomilé jméno, že se ptám pouze na něj.
Text příspěvku byl upraven 06.12.16 v 14:20
Nápověda by myslím seděla na Jánošíka a Lojzu Jiráska. Jen to jméno mi nepřijde až tak roztomilé...
Ne, není to správný národ a není to vskutku tak "roztomile" zvukomalebné jméno ;-). Rozmařilec u hledané postavy ještě doplňuje označení šlechtic. A rozhazovačný byl z vlastního, nekradl (aspoň se o tom nikde nepraví).
(A kde Jirásek psal o Jánošíkovi?)
Text příspěvku byl upraven 06.12.16 v 17:42
Tak to si tedy vážně nemyslím - Jánošík byl slovenský hrdina, co by dělal v českých pověstech? Nepleteš si to s Ječmínkem ;-))
Ale jo, je tam kapitola O Janošíkovi. Viz i zde na DK.
Buď jak buď, Jánošík to není, musíme hledat dál.
Vložit příspěvek