Postava hledá autora - pomozte jí!
Zkušenostní body...
Ok, nápověda: Oblíbenou barvou této postavy je šedá.
woodward: Když ve hře někoho/něco zabiješ, dostaneš za to zkušenostní body, aby ses mohl posunout na další úroveň... :D Ale to neřeš, to byl jen takový dodatek, proto byl v závorce... S postavou to nesouvisí, tu můžeš odhalit tak jako tak...
nebudu to řešit. od řešení mě očividně dělí několik geologických období. ;)
Ale tuhle postavu rozhodně znáš :) Slyšel o ní skoro každý, i kdyby třeba knihu (knihy), kde se vyskytuje, nečetl.
Ty Hraboshko, a není to Olórin neboli Tharkun neboli Incánus neboli Mithrandir čili Gandalf?
No přece v Khazad-dum poslal všechny pryč a pak sám zabil jednoho z Valaraukar, takže v PC hře by si nahamounil ty expy, nebo jak se tomu říká...
Ty Hune, je to Gandalf! Tak šup sem s nějakou hádankou z jiného geologického období... :D
pro pořádek se sluší dodat, že hledaným autorem je J.R.R.Tolkien, i když to všichni vědí. ;)
Jinak skvělá hádanka, Hrabosko, tenhle typ mám rád.
Teď hledá svého autora velmi aktivní cestovatel, jehož pozoruhodné cesty líčí známá kniha. Doma se cestovatel věnoval hlavně rolnickým pracím, zato při cestách se začne stýkat spíše s lidmi a zvířaty.
Ne ne, ačkoli tvá odpověď taky docela sedí, musím uznat. O tomto cestovateli nám autor říká, konkrétně kterým rostlinám doma věnoval svou péči. To bude asi proti Odysseovi rozdíl. Jo – a moje postava necestovala lodí.
Teď mě napadá, že Nero Wolfe, jenž se zabýval pěstováním orchidejí, byl sice starej pecivál, který nerad vycházel z domu, ale to o něm jeho autor jenom šířil takový pomluvy. Ve skutečnosti byl leckde, třeba v lázních Kanawha v západní Virginii, v Montaně na chalupě u slečny Rowanový, vraha Marka Vukčiče honil až do Černý hory a zpátky, jednou strávil dokonce asi dva měsíce na západním pobřeží USA, když se chystal zatočit s Arnoldem Zeckem, zamlada projel Evropu, byl i v Egyptě, kde má dodnes dům... ovšem je fakt, že lodí se sem tam svezl...
Můj cestovatel je myslím podstatně známější. Jeho pouť byla taková... surrealističtější.
Žánrově i dobou vydání jsi zcela mimo, ale to cestování je vlastně stejné... Můj cestovatel je ještě o hodně slavnější než Arthur s Fordem.
Gulliver Swiftův to nebude, ani Neználek Nosovův či Brouček Čechův to taky nebude, a s Marcem Polem neuspěji ani tady, tak co třeba Carrollova Alenka?
Text příspěvku byl upraven 02.12.16 v 16:56
Vložit příspěvek