Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak zase něco pro pamětníky:
Hledaná postava je typických příkladem rodiče, který neumí dát dětem výchovu a tento nedostatek nahrazuje masivní, až sebezničující materiální podporou. Postava pochází z jedné velmi, velmi rozsáhlé mnohadílné komedie.
mně napadá zase jen Soames, který hledá Johna Galsworthyho, ale zase mi to tam zcela nesedne
Příjmení té mojí postavy je součástí názvu knihy, ale Forsyt to není. Napovím tedy, že těmi dětmi, které vychoval k hamižnosti (a to ho pak zničilo), byly dvě dcery.
Text příspěvku byl upraven 31.07.14 v 18:15
tři přátelé, dva chlapci a jedna dívka, společně jedou do cizího neznámého města, kde se setkají s technickými vymoženostmi, které jsou v jejich rodné obci neznámé a díky tomu i díky neočekávaným schopnostem jednoho z nich si to užijí - stačí jméno jednoho z přátel, libovolného. a pozor, hrdinové jsou trochu atypičtí
Text příspěvku byl upraven 01.08.14 v 08:47
Špinda Strakáček (následován Neználkem a Knoflenkou) na cestě do Slunečního města hledají Nikolaje Nosova
Text příspěvku byl upraven 01.08.14 v 11:26
to jsou tak náhody, není to dlouho co jsem tu knihu celkem netradičně adoptovala a tak mi to nedalo do ní zas nenahlédnout.
Vyrážím směrem k cíli a před sebou ženu hrdinu kterému sotva budu stačit v tempu. Aby taky ne, když má o pár nohou víc než já. Další indícií jest, že sdílí domácnost čistě mužskou: otce a jeho nezbedného syna
jsem ztracena - kdyby neměli více nohou byl by to Hurvajz s taťuldou, kdyby nesdíleli společnou domácnost byl by to Kazan a Barím, kdyby to nebyla mužská rodina, byla by to Dášeňka s mamkou Iris. Budu dumat dál.
víc nohou má jen ta hádaná postava, takže hned první pokus trefa takřka do černého :-))
koka, už je to tak :-)
http://www.databazeknih.cz/knihy/hurvinkovy-vecernicky-pro-kluky-i-pro-holcicky-76882
a samozřejmě binysek přebírá vedení...
schválně jsem se mrkla a je tady asi 20 titulů se jménem Hurvínek, nějaké další se jménem Spejbl, ale ani jeden se jménem Žeryk , Žeryk je diskriminován, hanba.
Já myslím, že vyhrál pajonek a nejen to, je to nová krev této diskuze a jeho zadání může být právě proto pro nás parádně náročné, pokud vysloveně neodmítne zadávat, nechala bych to na něm., je to spravedlivé.
.....jejdanánky binysku, pajonek tady není žádný nováček - ten už tady hodně roztáčel kola osudu .... nehlásil jsem se k výhře, protože jedu "vracet" vnoučátka a celý den nebudu doma ....
tak si prosím zadejte !!! binysku jsi na řadě
moc se, pajonku, omlouvám, nastoupila jsem do rozjetého vlaku a nepoznala všechny cestující. Jo, taky bych někdy ráda synka "vracela" aspoň na půlden.Dobrá, střílím a lehkou. Hrdinkou je pracovitá, starostlivá holčička ze šesté třídy, v knize jsou příběhy dva.
Text příspěvku byl upraven 03.08.14 v 11:44
...tak tady je jasné,že hádání jde mimo mne....já znám jenom dvě školačky - jedna je Maruška a četl jsem to někdy v době jako zde psala paní RADOST a ta druhá je Bláža - filmová Robinsonka /ta starší verze s Tvrzníkovou a Peškem.../.....a to jsem ani nečetl .... pak už přišel na řadu Robinson Crusoe, Dva divoši ...a už to frčelo...............................
tahle holčička mu nemocného tatínka a taky má maminku a sourozence a je třeba se starat o rodinu....
v jednom příběhu-pohádce je hrdinou zahradník a modrý pes a ve druhém výtvarně nadaná holčička
tak já vám to povím a dám pak žolíka, aby téma neusnulo - je to Jarmila Glazarová, kterou hledá Liduška malířka pokojů a s ní i Zahradník Heyduk. Takže teď chopte se tématu, pochopové
Binysku, děkuji za žolíka. Vyhlašuji pátrání po jisté modré krvi, která dala svou milenku zavřít do vězení, kde žalářníci se k ní nepěkně zachovali, načež ona spáchala sebevraždu. Jistý mladík vykonal pomstu u Jesenice.
Vložit příspěvek