Postava hledá autora - pomozte jí!
Jó, to je ta bitva u Červené Hory, čtrnácet dvacet osm, že? A dál už nevím .. :-)
Dudu, tebe uchvátili ti husité D.
Koka, no já si snad namaluji na tričko kalich-hihi. Osvoboď mě, prosím. Jedná se přímo o knížete, jenž stál ve vedení na druhé straně.
Děkuji. Jedná se tedy o skutečnou postavu, kterou si do své trilogie vypůjčil A. Sapkowski. Předávám řemdich :-)
Řemdih (též smržovka [1]) je středověká zbraň (používána hlavně v 13. až 15. st.), proslavena v Čechách zejména husity. Obvykle má řemdih údernou část (nejčastěji ve formě ostnité kovové koule, kterých může být i několik) připevněnou k násadě až 1 m dlouhým řetězem.
ááááhááá, už vím, to jsem viděla v nějakém pražském muzeu tortury :-)
A už má pajonek volné pole působnosti - tak co to bude?
...země u moře.... ŽENSKÁ Z MORDPARTY ....pořád stejný svetr.... sympatický parták a svinská vražda studentky.....
To mi připomíná ten dánský TV seriál Zločin, ale že by měl i knižní podobu, netuším.
Koka - http://www.databazeknih.cz/knihy/the-killing-zlocin-i-180612
takže se to moc neohřálo /ale to byl tentokrát účel.....a Koka nám může něco zadat
Sarah Lundová hledá Davida Hewsona
O seriálu a knize Zločin 1 více v "100 věcí....."
Vůůůbec, ale vůbec jsem netušila, že to vyšlo i knižně. "100" věcí již dávno nečtu, neboť jich je pomalu místo sto spíše třista, to už nejde stihnout. Hned jsem po knize Zločin skočila, ale ve zdejším bazaru se nabízi za cenu pěti (!!!) Remarqueů nebo šesti Hemingwayů, tak se bez ní obejdu.
A teď zadání:
nejde o žádnou kriminalistku, ale naopak - o oběť kriminálního činu. A odkdy tato oběť byla v literatuře vytvořená a popsaná, od té doby se lidstvo dělí na ty, kteří si myslí, že vrah měl právo jí zavraždit, a na ty, kteří si to nemyslí.
Ne, nejde o žádné svaté, ani svatoušky. Všichni v té mojí hledané knize jsou více nebo méně kriminální živly, zloději, lháři a jeden je vrah (pak "dostal" tuším 8 let). Hledáme jeho oběť, jejíž jméno není v knize moc frekventované, to přiznávám.
..... vytvořen nebyl, ale popsán byl jistě mnohokrát. Jako další nápovědu hodím, že ta moje postava - oběť trestného činu - byla žena.
A další nápovědou je i vyluštění pojonkova zadání předchozí hádanky (to jsou paradoxy!)
Vložit příspěvek