Postava hledá autora - pomozte jí!
podle ,mne. ten to není, ten není ješitný, je unavený a jeho autor nemá k humoru blízko - tohoto detektiva já neznám
Nie, R.E.M. - Steve Carella to nie je.
Ale musím poopraviť svoje včerajšie tvrdenie - autor je pôvodom Angličan, do USA však situoval dej väčšiny svojich detektíviek. V tunajšej databáze má vyše 50 preložených diel.
potom by to mohla být postava detektiva z díla J.H.Chaseho - mám všechny jeho knihy v češtině, všechny jsem kdysi četl, ale tipnout si kdo by to mohl být - to už ne
...ale třeba je to úplně jiná postava od jiného spisovatele
Agi, ta tvoje hádanka byla dost ošemetná
J.H.Chase má několik sérií z různými postavami.
Vic Malloy
Steve Harmas
Martin Corridon
Mark Girland
Jay Delaney ..a další a další
...zorientovat se v díle Chaseho o jakou postavu se jedná /a hlavně vzpomenout si/ - z krátké noticky a ukázečky je velmi obtížné.......
ZADEJTE si někdo, kdo má náladu, já tady až do večera nebudu a nemám už čas něco vymýšlet .
Jinak zadám večer..............
Text příspěvku byl upraven 17.08.14 v 10:57
Já bych si to s dovolením vzal. Hledáme dvojici detektivů(stačí jen jejich přezdívky), kteří sekundují jistému ochrnutému policejnímu esu, jež je následkem zranění v invalidním důchodu. Zločinec, jemuž jsou na stopě, má rád části těla, které hlavně tvoří vápník.
Dudu, odhaduji, že ten zločinec je Sběratel kostí, jeho autorem je J. Deaver, ale jak se jmenují dva pomocníci ochrnutého policisty, nevím. Ta jedna - snad policejní čekatelka - byla Amélie (dle zdejší anotace), dál už nevím ....
Koka, autora jsi odhalila správně, jen doplním dvojici-jedná se o Laurela a Hardyho. Máš slovo.
Text příspěvku byl upraven 17.08.14 v 18:52
Protože jsem slovo dostala napůl, či na tři čtvrtě nezaslouženě, neuhodla jsem ani jména ani přezdívky ani jediné ze dvou postav, tak zadám něco hodně snadného:
Hledaná postava má akademický titul, což jí stejně neuchránilo od hodně nevědeckých, snivých tužeb. Obchodovat moc neuměla - prodala i to jediné, co by mělo vždy zůstat nezcizitelné.
A jakého hledá autora? Je jich vícero, kteří se touto postavou zabývali, uznám kteréhokoliv z nich.
ano, ano, byl to pan doktor, i pan rada Goethe, nebo i Lessing i Marlowe a kol.
A teď kdo to bude? Po dochtorovi nějaký inženýr?
Také přej hezký večer, ale smutním, protože jsem si dnes dělala inventůůůůru a zjistila jsem, že hádankářská vlákna s ukázkami z knih jsou naprosto opuštěná, odsunuta do propadliště nezájmu. Proč?!
(Legrace je, že jsem tam dávno zdala ukázku, a i kdyby ji někdo hádal, nevím,co bych odpověděla, protože jsem zapoměla, z čeho jsem citovala. Ale nikomu ani muk, jo?!)
...po dohodě s Dudum si beru zpět hádanku
hledáme dvě postavy, vystupují v jednom z nejlepších noir krimi románů /filmů/ všech dob ....
pomůcka je Hirošima a Nagasaki.....
Text příspěvku byl upraven 17.08.14 v 19:59
viděl jsem před časem jeden noir film, kde Amíci a Rusové řešili-neřešili začínající konflikt, který zavinil jeden šílenec... ale to nebude ono, toto bylo válčené.
...pomůcka je sice Hirošima a Nagasaki, ale nehledáme japonské postavy - hledáme dvě postavy z klasika americké drsné školy
...tak ještě tady
bomby spadly ... ale předtím se musely vyrobit a nějak pojmenovat ....a už dávno před tím se tak někdo jmenoval ....a kde? a kdo to napsal?
...tady jsem asi přestřelil ....
proto dávám odpověd : D.Hammett - Maltézský sokol
Vystupují tam dvě osoby - Gutman a Wilmer - jsou nazýváni jako "Fat Man" a "Little Boy". Stejně se později jmenovaly obě bomby svržené v roce 1945 na Nagasaki a Hirošimu.
Prosím, aby někdo, kdo má chut něco zadal nového !!!!
Tak já mám chuť. :-) Dám něco lehkého.
Postava: Jsem drobné postavy, velmi vytrvalá, nevzdávám se, a strašně moc chci studovat na střední škole.
že by Minervistka hledala Hermínu Frankovou?
Text příspěvku byl upraven 27.08.14 v 22:59
Vložit příspěvek