Postava hledá autora - pomozte jí!
Když jsem u těch vedlejších postav... Jeden hodně známý Američan stvořil postavu, která za dob zlaté horečky nepomohla nemocným v odlehlém táboře, ač sama byla zdráva. Dostala zajímavé jméno.
Hledaný se nachází v knize Mezi zlatokopy. Máme tedy dílo, které nám odhalí autora, ovšem postavu bude nutno ještě vystopovat.
knihu jsem četl hned po vydání, pamatuji si jen hlavního hrdinu a Labiskví ...víc nic
Text příspěvku byl upraven 09.08.14 v 16:40
Mohu přispět jenom "objevným" sdělením, že neznámá postava našla Jacka Londona. A kdo dál?
Hledaným je Omyl Stvořitele. Přezdívku dostal dle přístupu k nemocným kamarádům na stezce. Spojení sil Pajonka a Koky dosáhlo skoro cíle(chýbalo iba niekolko milimetrou).
...já myslel, že se jmenovala laBiskví, ale nechce se mi hledat /vytahovat z horní knihovny/ knihu .....
....a kdo bude zadávat, když nikdo neuhodl..... já bych tedy neuhodl .... páč já vzpomínal na ŽENSKOU postavu ...podle nápovědy ...jenže se hledala postava a ne žena.......
Já jsem pro Labiskví podnikl výšlap dvanácti schodů, abych se ujistil, že je to skutečně ona-Labiskví. Černobílé ilustrace jsou moc pěkné.
Autora jste určili správně oba, ovšem Pajonek měl o trochu svižnější tempíčko.
...moje postava, která hledá autora se "živí" exkluzivní ochranou..... kterou potřebují ti nejmocnější a nejbohatší...............
..tuhle knihu řadím do své TOP 10
..ajaj...nikdo?
....muž švihl mečem katana / a už vidíme, kde se příběh asi odehrává
...a že ti super ochránci byli vlastně dva.... spolu? proti sobě?
Tak nic... přenechávám jiným matadorům, neb v tomto druhu literatury jsem pole neorané :-)
Tak Rambo se asi neoháněl katanou, protože jestli ano, pak tvůrci filmu vynechali závažný detail :-)))
..kdo před časem luštíval moje hádanky, tak ví, že každé slovo v mé nápovědě : bud něco vyvrací nebo má svůj účel
"Keďže vedel, že podvečer o takomto čase susedia budú vonku v záhradkách hubiť vošky roztokom DDT alebo kosiť trávu, rozhodol sa, že im pripraví divadlo, pri ktorom popadajú na zadky.
Prirútil sa ulicou deväťdesiatkilometrovou rýchlosťou a pred bránkou v plote dupol na brzdový pedál. Auto s príšerným zapišťaním pneumatík zastalo a jeho takmer vyhodilo cez predné sklo. Mal zmysel pre dramatické scény, ale uvedomoval si, že tentoraz to trochu prehnal. Zatresol dvere, uvedomujúc si, že susedia prerušili všetku činnosť a pozerajú naňho s vyvalenými očami, dôležito podišiel k domovým dverám a pchajúc kľúč do zámky, usúdil, že scéna sa vydarila. Všetci obyvatelia ich ulice už vedeli od manželky o jeho povýšení. A teraz tým zápecníkom ukázal, čo je to detektív prvej triedy v akcii.
Na nešťastie sa pokúšal odomknúť kľúčom od auta. Keby sa bol vrútil dnu a buchol dvermi, ešte dlho by sa rozprávalo o jeho príchode, no márne pokusy odomknúť nesprávnym kľúčom značne pokazili dojem."
Známy americký autor túto postavu použil vo viacerých detektívkach, niekoľko ich bolo preložených aj do češtiny.
Vložit příspěvek