Co je to za knihu - IV
Je to tak! Díl se jmenuje Vetřelci, netroufám si říct kolikátý je v téhle knižní sérii.. Předávám žezlo x)
Noo, ale vypadá to dobře a že jsem se u toho tak zapotil, musim si ji přečíst :-) A ted opět něco válečného :
Příštího dne četl strážní poddůstojník v strážní knize:
01.30: Na loď přišla v doprovodu velitele neznámá dáma.
02.18: Hluk na zádi lodi. Dáma vede neslušné řeči a tituluje velitele urážlivými slovy. 02.23: Dáma přinucena násilím opustit velitelovu kajutu.
02.25: Dáma pošpinila dveře velitelovy kajuty. Napomenuta.
02.26: Dáma koná svou potřebu přede dveřmi velitelovy kajuty.
02.27: Na velitelův rozkaz je dáma napomenuta, aby byla zticha.
02.37: Dáma odešla z lodi, když dostala odbytné 10 RM. Jinak se neudálo nic zvláštního.
Teichmann, námořník, v. r.
Bylo to fakt zasloužené! Tahle řada je výborná, promyšlené časové smyčky, akce, zajímavý nápad a prostředí; a navíc tyhle skvělé úvahy, není to jenom prvoplánový příběh...
Tak čistě jen deduktivně, Teichmann mi zní německy, tak jsem hledala něco od německého spisovatele a z námořního prostředí a po porovnání s tvou knihovnou mi z toho vychází Žraloci a malé ryby od Otta.
Jinak ukázka hezky pobavila :)
Když odbouchnout, tak odbouchnout...
"A musela by tam být kapela, co hraje zydeco," vyrazí ze sebe bez dechu, "nebo mariachi. Nebo raggae. Prostě něco etnického, abych šokovala tatínka. Ach, nemohu se rozhodnout."
"Přinesl bych si na obřad útočnou pušku Harisson AK-47," řeknu rychle a znuděně, "se zásobníkem na třicet ran, abych ji, až rozstřílím lebku tvý tlustý matce, mohl použít na buzerantskýho bratříčka. A ačkoli nemám osobně rád nic, co vymysleli Sověti, puška Harrison mi trochu připomíná..." zarazím se, jsem trochu popletený, prohlížím si svou včerejší manikúru a podívám se na Evelyn. "Stoličnou?"
"A spousta čokoládových lanýžů. Značky lady Godiva. A ústřice. Ústřice v půlkách skořápek. Marcipán. S růžovou polevou. Stovky, tisíce růží. Fotografové. Annie Leibovitzová. Musí tam být Annie Leibovitzová," křičí vzrušeně. "A najdeme někoho, kdo to celé natočí na video!"
"Nebo AR-15. Ta by se ti líbila. (...) Ale ona žvaní dál. Neslyší jediné mé slovo. Nic neregistruje.
http://www.databazeknih.cz/knihy/americke-psycho-8124
Moc hrdý na sebe nicméně nejsem. Poznal jsem to jen díky tomu, že jsem měl tu možnost vidět filmové zpracování :-)
Není důležité jak jsi poznal, ale že jsi správně uhodl. Prosím o nadhoz dalšího kusu :)
Zabil som Dmitrija Zakoljeva.
Táto myšlienka, táto drsná skutočnosť sa Sergejovi ustavične preháňala hlavou, zatiaľ čo ležal dolu bruchom na klade obrastenej machom a čo najrýchlejšie a najtichšie vesloval v temných, chladných vodách jazera Krugloje, ležiaceho dvadsaťpäť kilometrov od Moskvy. Bol práve na úteku z Nevskej vojenskej školy a od svojej minulosti — ale pred realitou Zakoljevovej smrti uniknúť nedokázal.
Text příspěvku byl upraven 06.09.13 v 12:44
Tohle by nemělo být těžké, ukázka sice moc nenapoví, ale kdo četl, určitě si pasáž s trápením hmyzu pamatuje:
Tatínek nám kdysi řekl (s jistou ateistickou radostí), že kudlanka, zvaná "nábožná", je tvor dravý a nelítostný; že ji lze považovat za "tygra mezi hmyzem" a že studium jejích zvyků patří mezi nejzajímavější. Rozhodl jsem se tedy je studovat, čili rozpoutat bitvu mezi oběma největšími: za tím účelem jsem je postavil drápy proti sobě. Potom jsme mohli pokračovat ve studiích konstatováním skutečnosti, že dotyčná zvířátka mohou žít bez drápů, potom bez nohou a dokonce bez poloviny hlavy. Po čtvrt hodině této něžné dětské zábavy zbylo z jednoho zápasníka jen poprsí, které pozřelo hlavu a hruď protivníka a pomalu útočilo na jeho spodní polovinu, jež se dosud pohybovala, byť poněkud nervózně. Paul, který měl dobré srdce, šel ukradnout tubu syndetikon (Slepí i železo!) a chtěl obě poloviny slepit dohromady, abychom z nich udělali jednoho celého jedince, kterého bychom mohli slavnostně propustit na svobodu. Svůj ušlechtilý úmysl však nemohl zdárně provést, neboť poprsí se podařilo utéci.
Děkuji Vaše Blahorodí , byla to oblíbená kniha mého otce.
Nyní uvedu dva úryvky rozhovoru mezi známou autorkou a jejím přítelem a prosím o uhodnutí jejího jména.
Ukázka č.1
"Jednou si moc hezky popsala osamělost. Osamělost a stáří.Zkrátka to , co vůbec neznáš. A víš co je paradoxní?Že o lásce píšeš samé nesmysly."
Ukázka č.2
"Promiňte mi , ale dodržuji svůj denní rozvrh ,od devíti do jedné píšu."
"Někde jsem četl , že Balzac a Zolla také psali od časného rána. Ale v noci spali!......... , vy jste přeci neúnavná!!!"
Omlouvám se , ale já prostě normální hádanku neumím vymyslet.
Tudíž nápověda.
Od této autorky nikdo z DK určitě žádnou knihu nečetl.
Je to nádherná žena , pravá dáma.
Jezdí ve zlatém Rolsu.
Bydlí v obrovské vile s bazénem jak kráva.
Bydlí ve francouzském městě , kde bojují dva gangy.Jeden gang vede "Křupan" a druhý "Achille".
Její společník je drsný chlapík s cigaretou.
Její společník jezdí autem zn.Caterham(snad je to správně napsané) a občas s tímto vozem zajede až do domu , přes zavřené dveře.
A ač se autorce vede velmi dobře , pozor :"Časy jsou zlé!"
Marvine, Marvine ...jsem starý, senilní ....tady ti vůbec nerozumím .... co mám hádat?
...co tady dělá Stan Borowitz, co tady dělá marie Lafotretová jako Edmonde Puget-Rostand ,co tady dělá město Nice....."Křupan" a druhý "Achille" ----všechno ukazuje na Belmonda ve filmu Policajt.....
tady prostě světlo na konci tunelu nevidím, spíše si myslím, že mě přejel v tunelu vlak....
To já jsem v podstatě ještě mladý, ale tady ty objíždky, se mi nedaří nikam zařadit :-)
Text příspěvku byl upraven 06.09.13 v 19:45
...tady se do diskuze nazapojuji, ale tohle mne "krklo" , takže jediná odpověd je, že spisovatelka od které ksme nečetli žádnou knihu je Edmonde Puget-Rostand ....a tady mi chybějí smajlíci
Text příspěvku byl upraven 06.09.13 v 19:52
Vložit příspěvek