Co je to za knihu - IV
Také si toho pajonku považuji:-) ještě když to byla nejspíš poslední možnost "zkřížit zbraně":(
Nedělní odpoledne se nachýlilo.....myslím, že je vhodný čas na pohádkovou ukázku:-)
Dole pod dubem to bylo jako na pouti, všechna zvířátka tam rokovala o dnešní události, králíkovic přivedli celou rodinu - měli 12 dětí, ba i plachá srnka Bystronožka vystrčila zvědavou hlavičku z houští na kraji lesa a dala si od tetky Straky - tetka byla trochu klepavá - vypravovat, co se všechno událo. A stále noví ptáčkové přilétali, nová zvířátka se sbíhala kolem dubu a vyprávění nebylo konce. Starý dub, který již tolik viděl a zažil, jen zaševelil listy v podvečerním vánku; neuměl jinak říci, že má také radost.
Nakonec kvečeru už byli ptáčkové ospalí, mhouřila se jim očka, každý si zastrčil jednu nožičku pod křidélko, zobáček zabořil pod druhé, a dřímali.
"Až vyjde měsíček, zazpívám vám nejkrásnější ukolébavku, jakou umím," řekl slavík. A také zazpíval.
Text příspěvku byl upraven 09.09.13 v 10:55
Není...v hlavní roli je jiné, poněkud menší zvířátko:) Také mě dalo práci vybrat ukázku, kde by nebylo zmíněno:-)
Text příspěvku byl upraven 08.09.13 v 19:34
Ať si říká kdo chce co chce, ale ty nápovědy jsou na tom hádání úplně to nejlepší!!! Kdyby jste viděli jak se mi teď rozsvítilo :-D
Já se omlouvám za svůj výpadek, ale opět pajonek pomohl:) Ferda to také není...Koka je to Vaše:)
Zrzavá veverka? To je i kniha? Šel bych do toho hned, protože film je boží! http://www.csfd.cz/film/33856-zrzava-veverka/
Ikkju - film neznám, ale řekla bych, že ve filmu bude hlavní hrdinka zase o něco větší:-)
Všem doporučuji skládku filmů a podívat se na tento velmi hodnotný film, zde je odkaz na film i na titulky
http://ulozto.cz/hledej?q=zrzav%C3%A1+veverka
Sieno, díky, ale já jsem neodpovídala, naopak - ptala jsem se, ale vypálilo to jinak :-)) ! No jo, když já jsem takový provokatér a vůbec mám ty nezařazené, vybočující ráda. Znáte tohoto?
Nebudu si lhát, že vím, jak z místa,
matnou úzkost v mlžném srdci mám.
Proč jsem pro každého kravalista,
proč jsem slavný jako šarlatán ...
Nejsem lupič, nepřepadám v lese,
ani mukly v temných věznicích.
Jsem jen drzoun, který usměje se
na ty, které potká v ulicích.
A pak se řekne dětská knížka...a co všechno se nedozvím při jejím hádání, díky:)
Koka...já si myslela, že ano:) V otázce padla dvě slova ze tří, která tvoří název. Byla jste první, promiňte ikkju. Takže nezařazená nebudete, ale pěkně regulerní:)
A pro úplnost má velká dětská láska---Dobrodružství veverky Zrzečky, Josef Zeman
Celý název knihy je v úryvku jako na dlani. Text je autobiografický, autor zde sám sebe nazýva kravalistou (tj. dělal kravál), byl to skandalista, krasavec, provokatér, snílek, dítě a lump, neváhal si vzít mnohem, mnohem starší ženu, nadto cizinku, kromě toho téměř tak slavnou, jak byl on sám, jejich příběh je zpracován jako divadelní hra ... Už je řečeno vše.
Text příspěvku byl upraven 08.09.13 v 22:23
Ou...tak ten mě opravdu nenapadl, ani se nebudu ostuda svěřovat, jakým směrem jsem se ubírala...
Sergej Alexandrovič Jesenin - Nebudu si lhát
Ne, Hašek to není, ale je to rodák Haškovy manželky.
Siena uhodla dřív, než jsem stihla odpovědět Dudu.
Sieno, prosím, pokračuj.
Text příspěvku byl upraven 08.09.13 v 22:19
Uhádla...až po té výmluvné nápovědě...
Lehl jsem si k ohníčku do trávy a myslel jsem na poutníka úhoře a jeho rod. Na jeho životě je zatím víc záhad než pravdy. Myslel jsem na rybu, která tu žije na planetě zřejmě miliony let. Na rybu, která je opředena tajemstvím řek, moří a oceánů. Viděl jsem v duchu dávného řeckého filosofa Aristotela, jak vytlouká z hlavy mylnou myšlenku, že úhoři se rodí v bahně jezer. Slyšel jsem Dána Schmidta, jak obhajuje první pravdivý názor, že úhoři se třou v blízkosti Ameriky v Sargasovém moři. Připlují sem z řek Evropy a Afriky. Tady pod hnědými chaluhami Sargassum v jednom z nejteplejších a nejslanějších moří světa prožívají lásku. Své děti jikry houpají na hnědých řasách jak na kolébkách a nikdo z rodu lidí je při tom nespatří, protože člověk ještě tak hluboko nesestoupil. A oni si zřejmě člověka při tom ani nepřejí.
Pro upřesnění kniha - Jak jsem potkal ryby, ale uhodnuto:)
Jsem ráda, že to mohu předat tobě, když jsem včera tak hanebně předběhla:-)
To je ale rychlost:) Než jsem stačila odpovědět...bohužel Dudu byl o chlup rychlejší:)
Vložit příspěvek