Co je to za knihu - IV

DISKUZE » O knihách

pajonek
pajonek 04.11.2013 v 19:08

.....tato kniha naprosto vybočuje z celé sbírky autorových knih
„Ten zkurvysyn!“ Brigádní generál udeřil těžítkem do skleněné desky na svém psacím stole a střepy se rozlétly do všech stran. „To nemohl udělat!“
„Bohužel to udělal, pane,“ namítl vyděšený poručík a snažil se chránit si oči před letícími střepinami. „Číňani zuří a jejich premiér osobně nadiktoval protestní nótu. Rudá hvězda je toho plná a rozhlas taky.“
„Jak to?“ Vytáhl si z malíčku kus skla. „Co můžou říct? ‚Přerušujeme program důležitou zprávou – americký vojenský atašé generál MacKen urazil kulky pětimetrové nefritové soše na náměstí Son Tai?‘ To je přece nesmysl! Peking by si něco takového nikdy nemohl dovolit!“

macekkk
macekkk 05.11.2013 v 15:02

Mám veliký dotaz. Četla jsem knížku, která mě úplně nadchla, ale je to delší doba a já jsi nemůžu vzpomenout na její název ani autorku. Poradí mi někdo? Je to zamilovaný historický román o šlechtičně,která vyrůstala s chlapcem neurozeného původu, oba si slíbili, že se vezmou. Jednoho zde ji unesl muž,který se do ní zamiloval. Unesl ji na loď, kde ho poznávala blíže,pak byla znásilněna nějakými muži,nakonec si vzala muže z dětství. Moc děkuji za typy.

Lensiiee
Lensiiee 07.11.2013 v 08:39

Nedávno jsem na přání zákaznice pátrala po nějaké vtipné knížce pro maminku. Vypátrala jsem třeba i Cestu do Gandolfa od Ludluma. Jen nevím jestli se pro maminku hodí.

pajonek
pajonek 07.11.2013 v 14:35

Cesta do Gandolfa je správně, můžeš pokračovat ...

Lensiiee
Lensiiee 07.11.2013 v 17:06

Nechci vylít kávu na tyto šaty.
Chci vylít kávu na tyto šaty a chci toho rozlít ještě mnohem víc.

Nechci, aby mě špatně ostříhali.
Chci, aby mě špatně ostříhali.

Nechci přijít pozdě.
Chci přijít pozdě.

Nechci, aby byl ten člověk ke mě hrubý.
Chci, aby ten člověk a další lidé byli ke mně hrubí.

Text příspěvku byl upraven 07.11.13 v 17:18

Lensiiee
Lensiiee 08.11.2013 v 19:06

Kreativní metoda použitá v tajemství byla převzata z Nového zákona v Bibli a je pro vás jednoduchým vodítkem, jak vytvořit to, co chcete - třemi jednoduchými kroky.
První krok: požádej

pajonek
pajonek 08.11.2013 v 19:25

....vím co to je ...ale pokud se tady budou objevovat takové kusy k hádání, tak přestávám hádat.......pochybuji, že tohle vůbec někdo čte anebo zná
„Tu práci celou nezvládnu."
„Chci víc práce, než mohu zvládnout."
„Nechci chytit chřipku."
„Chci chytit chřipku a další nemoci."
„Nechci žádné hádky."
„Chci více hádek."

Lensiiee
Lensiiee 08.11.2013 v 19:37

Vím, že ty vkládáš ukázky z knih, které chceš zviditelnit, ale to přeci neznamená, že se tímto musíme řídit všichni. Tato kniha je světový bestseller a přečetlo ji tu 220 lidí. Tuto ukázku jsem zvolila záměrně, protože je základem tajemství. Já osobně třeba nemusím ruské autory a taky se nerozčiluji, když se tu objeví.

MarieAnnaSarah
MarieAnnaSarah 10.11.2013 v 21:10

Klíd a hezký večer přeji :) Lensiiee, není to Tajemství od Rhondy Byrne?

Lensiiee
Lensiiee 11.11.2013 v 18:39

Hezký večer i tobě :-) ano je to tak

MarieAnnaSarah
MarieAnnaSarah 11.11.2013 v 19:02

Čas už pokročil, tak si dáme pohádku před spaním :)

"Tak byla jednou jedna noční košilka a ta byla chudá. A protože byla chudá, tak na sobě neměla žádné červené, ani modré, ani žluté, zelené nebo fialové proužečky, ani žádné vyšívání s kuličkami, čtverečky, hvězdičkami, kytičkami, ani lístky. Byla jenom bílá, ale přitom byla moc hodná. A tak šla jednou na procházku a potkala jinou noční košilku.
‚Jéjej, to je krásná košilka!' vykřikla ta chudá noční košilka. Ona ta druhá noční košilka byla bohatá a byla krásně barevná a měla na sobě vyšívané čtverečky, proužečky a všelijaká kolečka a všecko možné, jak moc byla zdobená.
‚Ach košilko, ty jsi tak krásná, ty se mně tak tuze líbíš, řekla ta chudá noční košilka té bohaté noční košilce, ‚pojď si se mnou hrát!'
Ale ta bohatá noční košilka byla pyšná.
‚Nepůjdu!' řekla, ‚ty na sobě nemáš žádné proužečky, ani žádná kolečka a nic, s tebou já si nebudu hrát!' To řekla a šla pyšně dál."

Text příspěvku byl upraven 11.11.13 v 19:02

Lensiiee
Lensiiee 11.11.2013 v 19:40

Ach ano :-) miluji díla těchto bratrů

SuperFrankie
SuperFrankie 12.11.2013 v 08:23

Čapek - O pejskovi a kočičce.

MarieAnnaSarah
MarieAnnaSarah 12.11.2013 v 08:29

Ano, Frankie :) Můžeš zadávat

SuperFrankie
SuperFrankie 12.11.2013 v 08:40

Můžete zadávat někdo další, já budu u knihovny až ve čtyři. Do té doby dám prostor ostatním. :-)

SuperFrankie
SuperFrankie 12.11.2013 v 16:37

''Měla jsi před sebou spoustu dalších let,'' řekl.
''Nechtěla jsem je.''
''Ale ty roky chtěly tebe. Čas není něco, co můžeš odevzdat zpět. Hned ten příští okamžik může odpovědět na tvoji modlitbu. Pokud ho odmítneš, odmítneš nejdůležitější část budoucnosti.''
''Co je to?''
''Naděje.''

SuperFrankie
SuperFrankie 13.11.2013 v 18:18

Je to knížka amerického spisovatele, který se vyšvihl do popředí svojí knihou Úterky s Morriem.

MarieAnnaSarah
MarieAnnaSarah 13.11.2013 v 18:23

Pět starých známých od Mitche Alboma?

MarieAnnaSarah
MarieAnnaSarah 13.11.2013 v 18:25

Nee, Pět starých známých beru zpět a hlásím, že je to Strážce času. Přečetla jsem si ještě jednou ukázku a trklo mne to :D

SuperFrankie
SuperFrankie 13.11.2013 v 21:57

Já mám hlavně i tuhle ukázku ve svém komentáři u knihy, ale nechtěl jsem navádět. :-) Je to samozřejmě správně a zadáváš další a doporučuji knížku přečíst.

SuperFrankie
SuperFrankie 13.11.2013 v 21:58

Tak já dokonce dostal like, beru zpět. :-)

MarieAnnaSarah
MarieAnnaSarah 13.11.2013 v 21:59

Po odeslání odpovědi jsem na ní šla juknout a hle, ukázka tam :D Přečíst ji mám v plánu, zatím jsem četla od Alboma jen Úterky s Morriem.

Text příspěvku byl upraven 13.11.13 v 22:00

MarieAnnaSarah
MarieAnnaSarah 13.11.2013 v 22:00

„Přesně. Základní myšlenka je zmást toho druhého, poplést posluchače natolik, dokud vám, víceméně z vyčerpání, neuvěří víc, než to, co dává nějaký smysl a je pravdivé. A teď si představte, že tytéž lži napovídáte sám sobě. A přesně tohle dělá Rachel. Za ty čtyři roky nikdy neuznala, že je v ústavu. Pokud se o to vůbec zajímá, pak je zpátky doma ve svém domě v Berkshires a my jsme poslíčci, mlékaři, pošťáci, prostě lidé, kteří kolem ní jen tak procházejí. Ať už je realita jakákoli, ona použije čiré síly vůle k tomu, aby udělala své iluze silnějšími než skutečnost.“
„Ale jak to, že tím vším nikdy neprorazí pravda?“ zeptal se Teddy. „Tím chci říct, že tady je přece ústav pro léčbu duševně nemocných. Jak to, že to nikdy, aspoň občas, nezaregistruje?“
„Ach,“ řekl Cawley. „Tím se dostáváme ke skutečně strašlivé kráse plně rozvinuté schizofrenické paranoidní osobnostní struktury.
Pokud, pánové, například uvěříte, že jste jedinými nositeli pravdy, pak všichni ostatní musejí logicky lhát. A pokud všichni lžou…“

SuperFrankie
SuperFrankie 13.11.2013 v 22:06

Shutter Island?

SuperFrankie
SuperFrankie 13.11.2013 v 22:09

Dennis Lehane - Prokletý Ostrov, abych byl přesný.

Vložit příspěvek