Co je to za knihu - IV

DISKUZE » O knihách

pajonek
pajonek 23.10.2013 v 21:40

....řekl bych, že by to mohla být kniha Útěk ze Sibiře od Piotrowskiho

Dudu
Dudu 24.10.2013 v 07:50

Řekl bys správně. Ze Sibiře jsme zdárně utekli, kam nás cesta zavede dál ?

pajonek
pajonek 24.10.2013 v 15:00

„To nedělá nikdo rád. Já taky ne. Ale abych utek, na to jsem moc slabý. Co bys taky chtěl od kresliče map! Inteligenci na to, co chceš udělat ty, mám taky. Ale jsem takový smolař, že bych na sebe přivolal prvního lovce lidí. Přitom mám spíš než ty výšku jako zdejší lidi. Ty jsi pro tenhle kraj vysloveně přerostlý. No dobrá! Každopádně zahneš kramlema a půjdeš přes hranice. Jenom se divím, že jsem ještě nikdy neslyšel o člověku, který by něco tak inteligentního už dokázal. Jestliže by inteligence v takovém případě nebyla nic platná, což je nutné předpokládat, pak si myslím, že v tomto kraji není obvyklé ani nutné kopat hrob. To by skoro až do května naráželo na potíže a na promrzlou zemi.“
„Děkuji!“

pajonek
pajonek 27.10.2013 v 14:25

...tak další kousek z knihy
Vlak je na cestě už šestadvacátý den. Z vagónů, které od poslední zastávky navštívila smrt, vystrkávají mrtvoly do studeného dne a pokládají je na násep o něco výše nad koleje. Dovnitř se naučenými a navyklými pohyby ukládá dříví. Ale město za mrtvými a kolejemi je krásné: pocukrovanou siluetu věží a výškových domů na růžově rudém večerním nebi jako by namaloval romantizující sváteční malíř

Dudu
Dudu 27.10.2013 v 17:49

Kam až mě nohy donesou

pajonek
pajonek 27.10.2013 v 17:53

Dudu, Agi, Koka a ještě pár dalších - obdivuji vaše znalosti a vůli pohledat správnou odpověd na jekékoliv zadání ........
.....další moje "mrtvola" byla odhalena a Dudu může zadávat
...zůstal jsem věren předešlé otázce a taky jsem zůstal na Sibiři ....

Dudu
Dudu 27.10.2013 v 18:04

Pajonku, bylo mi to povědomé podle začátku příspěvku :„To nedělá nikdo rád. Já taky ne. Ale abych utek, na to jsem moc slabý. Co bys taky chtěl od kresliče map! Inteligenci na to, co chceš udělat ty, mám taky. Ale jsem takový smolař, že bych na sebe přivolal prvního lovce lidí.
Vzpomněl jsem si na film Bílé peklo, knihu jsem nečetl.
Jak řikám- jsem spíš klikař, ale moc dík .

Dudu
Dudu 27.10.2013 v 18:21

Snad jste viděli mnoho pěkných lodí za svého života - co já vím;
pobřežní plachetníky se širokým zobcem, japonské džunky vysoké jako
hora, lehké galioty podobné bednám na máslo a kdovíco ještě, ale zaručuji
se vám svým slovem, jakživi jste neviděli takové vzácné staré plavidlo,
jako byla tato vzácná stará loď Pequod. Byla to loď ze staré školy, spíše
malá, vypadající starosvětsky jako kus nábytku, jehož nohy končí dole
prackami. Byla ošlehaná a poznamenaná nečasem ve větrných smrštích i
bezvětřím všech čtyř oceánů. Barva jejího trupu byla ztmavělá jako tvář
francouzského granátníka, který bojoval v Egyptě i na Sibiři.

pajonek
pajonek 27.10.2013 v 18:28

..nesedí poblíž nějakej Achab?

Dudu
Dudu 27.10.2013 v 18:36

To si piš, že sedí. Pajonek poznal Bílou velrybu od H. Melville, takže se může potopit pro další ukázku.

pajonek
pajonek 27.10.2013 v 18:53

...tak další kousek z mé velmi oblíbené knihy, kterou tady asi nikdo nezná /není ani v databázi....ona vlastně ani kniha není ..... tohle bude asi pořádnej ořech...ale seznámíte se s parádní knihou - kdo to zná, klobouk dolů
Nic. Ani nejslabší chvění neproniklo do jeho nervového systému. Ať se obrátil kamkoliv, ani jediný příznak mu nedovoloval doufat v blízkost idu, jeho jediné potravy na této pusté planetě. Zoufale se posadil a jeho silueta obrovské kočky se ostře rýsovala na zrůžovělém nebi jako karikatura černého tygra v monstrózním stínovém divadle. To, že ztratil stopu, ho znepokojovalo. Jeho smysly mu obvykle dovolovaly odhalit přítomnost organismu plného idu v okruhu několika kilometrů. Už tedy není úplně normální. Skutečnost, že se mu této noci nepodařilo udržet stopu, svědčila dostatečně o jeho depresivním stavu. Byla to tedy ona smrtelná choroba, o které už slyšel mluvit? On sám se během uplynulého století několikrát setkal se zorly, kteří byli příliš slabí na sebemenší pohyb a jejichž jinak nesmrtelná těla se zhroutila, vyhublá z nedostatku potravy. Pokaždé se hladově vrhal na bezbranná těla a rval je na kusy, aby z nich získal tu trochu idu, která je ještě udržovala při životě.

Text příspěvku byl upraven 27.10.13 v 18:54

tyzik.cejka
tyzik.cejka 28.10.2013 v 12:03

tohle vypadá složitě není to kniha na databázi nikdo jí nezná a vlastně to ani není kniha mohl by to být výtvor někoho z uživatelů DK nebo dokonce pajonkův výtvor dobrou chut k obědu

Text příspěvku byl upraven 28.10.13 v 12:13

pajonek
pajonek 28.10.2013 v 21:20

....tahle kniha, která kniha ani vlastně není, je pro fajnšmekry vetřelců a predátorů asi tím nejlepším, co kdy bylo napsáno.....a protože tohle bude asi fakt ořech, tak nabízím : pro toho kdo objeví název : nabídnu link na stažení knihy v ebooku a navíc link na stažení výtečně načtené knihy v mp3, pěkně do ouška !!!!!
autor je špička "zlatého věku scifi"....původně napsal čtyři povídky, pozdějidopsal propojení a vyšla celá kniha.......
...u nás vyšly po revoluci všechny čtyři povídky samostaně...jenže nadšenci přeložili "spojovátko" a rázem je tu český ebook.....

Koka
Koka 28.10.2013 v 21:28

V tomto vlákně nehádám, proto se jen chci zeptat, je-li to Alfred Elton van Vogt: Dobrodružství Vesmírného ohaře?

pajonek
pajonek 28.10.2013 v 21:33

..no a to co vypadalo jako neuhodnutelné je vyřešeno ....pokud máš zájem o cenu, zítra v SZ vyvěsím .....

Koka
Koka 28.10.2013 v 21:39

Cenu dobročinně věnuji nějakému sci-fi nadšenci a prosím dobrovolníka, aby uvedl další oříšek.

Text příspěvku byl upraven 28.10.13 v 21:39

tyzik.cejka
tyzik.cejka 29.10.2013 v 09:50

děkuju Koko protože mam pro hádaní nové oříšky pro vás máte se na co těšit!
Tak nebudeme ztrácet čas vyštěkl ten pupkáč.
Já se jmenuju Abych a vy
Kdybych
Psa v igelitové tašce schoval nenápadně pod lavičku
já si myslím že to na tipy stačí protože je to jednoduchý

tyzik.cejka
tyzik.cejka 29.10.2013 v 19:53

ach jo tak nic tak ještě jedna a delší skládačka z knihy a potom už zdar! jsem zvědavý jestli to do rána uhodnete mimochodem aby to nebylo tak lehký jména jsem musel zatajit
Vstávat! Vstávat! Střídačka! výměna postelí!
Pan X ho zase v nejlepším probudil.
To už za oknem začínalo svítat.
V Teplé posteli bylo panu X blaze ale Pan X se na studené podlaze mučil .
A tak rozmrzele vstal.
Vyšel na raní ulici
ještě chvíli počkám a potom odplouvám

tyzik.cejka
tyzik.cejka 30.10.2013 v 11:55

ve druhém slově názvu knihy najdete název hlavního hrdiny
v názvu jsou 4 slova

Lensiiee
Lensiiee 02.11.2013 v 19:28

Pan Kdybych hledá kamaráda - Pavel Šrut

Dudu
Dudu 04.11.2013 v 16:40

Tyziku, co ty na to ?

tyzik.cejka
tyzik.cejka 04.11.2013 v 16:44

pardon zaposlouchal jsem se do hudby máš pravda a můžeš pokračovat Lensilee

Lensiiee
Lensiiee 04.11.2013 v 18:29

Ochutnal vína a hleděl se zalíbením na ohebné údy Mineiny a řekl:
"Náš velký král Šuppiluliumaš řekl, když nastupoval na trůn: "Dejte mi třicet let a učiním ze země Chatti nejmocnější říši, jakou kdy viděl svět." Tato lhůta již brzy uplyne, a myslím, že svět zví o zemi Chatti více, než by si přál zvědět."

pajonek
pajonek 04.11.2013 v 18:45

no tohle přece musí být ze sinuheta .............................

Lensiiee
Lensiiee 04.11.2013 v 19:01

Samozřejmě, že musí :-)

Vložit příspěvek